InfoFoto: InfoKG

Propao još jedan pokušaj opozicije: Ništa od kvoruma za diskusiju o zemljištu kod "Zastavinog servisa"

Autor: InfoKG
10:00 | Utorak, 02 04 2024

Sednica skupštine grada po hitnom postupku, sazvana na inicijativu kragujevačke parlamentarne opozicije, koja je od subote zbog nedostatka kvoruma bila odložena za danas u 9 sati, ni ovog puta nije održana iz istog razloga, odnosno zato što su se pojavili samo opozicioni odbornici.

Sednicom je predsedavala zamenica predsednika Skupštine grada Anđelka Stojković.

Na dnevnom redu, a po inicijativi kragujevačke parlamentarne opozicije, trebalo je da se nađe Predlog Rešenja o stavljanju van snage Rešenja o davanju saglasnosti za zaključenje sporazuma o naknadi na nepokretnosti koje su bile predmet administrativnog prenosa eksproprijacije Br. 400-3141/23-I od 16.03.2023. godine objavljenog u "Službenom listu grada Kragujevca" br. 14 - strana 156.

Podsetimo, reč je o zemljištu kod "Zastavinog servisa". 

Prema tvrdnji opozicije, "radi se o protivzakonitoj odluci koju je Skupština grada donela za lokaciju „Zastavin servis“ i time omogućila protivpravno bogaćenje trećem licu na teret budžeta grada. Smatramo da je ova tema od izuzetnog značaja za građane Kragujevca, da isplata više od 300 miliona dinara za spornu lokaciju može ugroziti funkcionisanje grada".

Oni su, takođe, ovim povodom podneli krivične prijave protiv gradonačelnika Kragujevca Nikole Dašića, vršioca dužnosti gradskog pravobranioca Zlatka Gorgievskog i predsednika Skupštine grada u prošlom sazivu Miroslava Petrašinovića.

Odbornik Veroljub Stevanović pobunio se u želji da reklamira Poslovnik kada je Anđelka Stojković odmah zaključila sednicu zbog nedostatka kvoruma. On je smatrao da se mora zakazati nova sednica, a zamenica predsednika SG obrazlagala je da su iscrpljene mogućnosti po Poslovniku vezano za predlog opozicije. Nakon rasprave između njih dvoje, određena je pauza od 30 minuta. Međutim, i nakon toga, konstatovano je da nema kvoruma i sednica je zaključena.

Podsetimo, i na sednici u subotu, kojom je predsedavao predsednik SG Ivica Momčilović, bila je određena pauza od pola sata, nakon koje takođe nije bilo kvoruma za otvaranje diskusije, pa je odložena za danas.