InfoFoto: kragujevac.rs

Radovi na povezivanju Južne obilaznice sa ulicom Dragoslava Srejovića u završnoj fazi

Autor: InfoKG
15:30 | Petak, 26 02 2021

Radovi na asfaltiranju saobraćajnice koja će povezati Južnu obilaznicu i ulicu Dragoslava Srejovića su završnoj fazi i biće okončani za desetak dana. Nova saobraćajnica u dužini od 312 metara, prema rečima nadležnih, poboljšaće frekvenciju saobraćaja do naselja Bresnica i skratiti put velikom broju zaposlenih u Industrijskoj zoni, kao i stanovnicima Ilićeva, Maršića i Iline vode. 

Osim izgradnje saobraćajnih površina, ovim projektom u Ilinoj vodi obuhvaćena je i izgradnja kišne kanalizacije, trotoara, javne rasvete i neophodne horizontalne i vertikalne signalizacije. 

To je jedna od infrastukturnih investicija u vrednosti 20 miliona dinara. Realizovana je iz prve tranše kredita EBRD – a,  koja podrazumeva izgradnju još nekih ključnih saobraćajnica u gradu. To je saobraćajnica koja prolazi pored Grudnog odeljenja, Palate pravde i Sušičkog potoka, odrađen je deo poslova u naselju Voja Radić u Erdogliji, zatim saobraćajnica Dragojla Dudića, a najveća investicija je saobraćajnica u Daničićevoj ulici gde će radovi vrlo brzo krenuti. U 2021. godini iz kredita EBRD u iznosu od 7,5 miliona evra, pored najznačajnijih saobraćajnica, planirali smo preko 120 ulica u gradu, dobrim delom tamo gde one nedostaju, a to je prigradsko i seosko područje”, rekao je gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić.

Meštani Iline vode iskoristili su posetu gradonačelnika da zatraže pomoć u zaštiti životne sredine u tom naselju, koju, prema njihovim rečima, ugrožava poslovanje firme Dorado DOO. koja se bavi proizvodnjom peleta, obradom otpadnog nameštaja i drugih drvenih prerađevina. 

Prema rečima gradonačelnika konkretan poslodavac, izgubio je dozvolu za rad, podneta je i prijava nadležnom organu, tako da je u ovom trenutku svako poslovanje suprotno zakonu. 

Grad neće dozvoliti takvo ponašanje u trenutku kada država ima veliku akciju borbe za čistiji vazduh i kada Vlada Srbije sa 12,5 miliona evra finansira u Eneretici zamenu kotlova sa uglja na gas”, izjavio je Dašić i zamolio sve nadležne organe da pokažu nultu toleranciju za svako ugrožavanje životne sredine.

Galerija slika