Info

Regionalna privredna komora nagradila OSAM kompanija i privrednika iz Šumadije i Pomoravlja: Evo ko su nagrađeni...

Autor: InfoKG
08:00 | Sreda, 07 12 2022

Regionalna prevredna komora Šumadijskog i Pomoravskog upravnog okruga dodelila je godišnje nagrade za doprinos u razvoju prvirede predstavnicima osam kompanija iz Kragujevca, Rače, Aranđelovca i Jagodine. 

Privredna društva nagrađena za posebanm doprinos razvoju privrede regiona su “Ralex” iz Jagodine, “Agro Jevtić” iz Sipića i “Fortuna market” iz Aranđelovca. 

Nagrade za regionalnog poslovnog lidera dodeljene su Radošu Jevtoviću vlasniku firme “Trim” iz Jagodine i Slavoljubu Galiću Đaniju vlasniku “Galerije nakita Đani. 

Jubilarne nagrade dodeljene su privrednim društvima “Banja komerc Bekament” iz Aranđelovca za 30 godina rada i “Hodlmayr Zastava” za dve decenije postojanja. 

Nagrada za poslovni uspeh Privredne komore Srbije, dodeljena je privrednom društvu “Wacker Neuson”.

Prema prečima direktora Regionalne privredne komore Šumadijskog i Pomoravskog upravnog okruga, Predraga Lučić, spoljnotrgovinska razmena Šumadije i Pomoravlja za 10 meseci ove godine iznosi više od 2,6 milijardi evra. Dodaje da su ova dva regiona u istom periodu ostvarila spoljnotrgovniski suficit od 326 miliona evra i povećala izvoz za 4,1 odsto u odnosnu na prethodnu godinu.

Galerija slika