Info

Rotaraktovci darivali prvorođenu bebu na Božić i obradovali novogodišnjim paketićima decu na pedijatriji (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
12:40 | Utorak, 08 01 2019

Rotarakt klub Kragujevac darivao je poklon čestitkom i tortom od pelena prvorođenu bebu na Božić, a reč je o devojčici, koju je na svet donela Ivana Stanković. Pored toga, Rotaraktovci su prošle nedelje uručili 30 novogodišnjih paketića deci koja su na lečenju na Klinici za pedijatriju ovdašnjeg Kliničkog centra.  

Tradicionalno, Rotarakt klub Kragujevac tokom novogodišnjih i božičnih praznika organizuje akcije podela paketića deci koja su na lečenju na Klinici za pedijatriju i darivanje prvorođene bebe na Božić.  Rotaraktovci su ove godine podelili 30 paketića mališanima koji se nalaze na lečenju na Klinici za pedijatriju. 

U duhu praznika, naši članovi i potencijalno budući članovi su podelili novogodišnje paketiće deci koja borave na odeljenju pedijatrije u Kliničkom centru Kragujevac. Uz pomoć divnih i darežljivih ljudi, to smo i ostvarili. Naš Deda Mraz je bio vredan i uspeo je da mališanima izmami osmehe, a mi smo još jednom potvrdili da su ovakvi gestovi veoma važni i da mališanima predstavljaju podstrek da ozdrave i vrate se svojim porodicama. Ovom prilikom bismo želili da se još jednom zahvalimo svima koji su učestvovali u ovoj akciji u koji su doprineli da mališani, kao i mi koji smo proveli neko vreme sa njima, osetimo radost darivanja”, poručuju iz Rotarakt kluba Kragujevac. 

Prvorođena beba na Božić darivana je poklon čestitkom, kao i tortom od pelena, koju je obezbedio Gift shop “Party Time”. Devojčicu je na svet donela Ivana Stanković  7. januara oko pola 2 posle ponoći, teška je gotovo 3 kilograma i dugačka je 51 centimetar. 

Ovom tradicionalnom akcijom želimo da pružimo podršku mladim roditeljima i da se borimo protiv bele kuge. Cilj nam je i da ohrabrimo sve mlade ljude da zasnuju porodicu i neguju porodične vrednosti”, poručuju iz Rotarakta. 

U cilju borbe protiv bele kuge i podizanja nataliteta, Rotarakt klub Kragujevac akciju darivanja prvorođenih beba na Božić i Uskrs realizuje od 2016. godine. Iz Rotarakta najavljuju da će i ove godine darivati prvorođenu bebu na Uskrs.

Galerija slika