InfoFoto: Šumadija sajam i kragujevac.rs

Otvoren 14. SAJAM AUTOMOBILA na Šumadija sajmu (FOTO)

Autor: InfoKG
15:50 | Četvrtak, 08 12 2022

Sajam automobila “Auto Expo”, 14. po redu, svečano je otvoren na Šumadija sajmu i trajaće do nedelje, 11. decembra. Na manifestaciji petnaestak poznatih brendova predstavlja svoje modele. Posetioce očekuju akcijske cene, sajamski popusti, kao i premijere novih modela automobila.   

Među poznatim brendovima koji predstavljaju svoje modele automobila su Hyndai, Škoda, Alfa Romeo, Fiat, Nissan, Jeep, Kia, Toyota, Volkswagen, Opel, Lancia…  

Sajam “Auto Expo 2022” otvorila je članica Gradskog veća za lokalnu samoupravu, Sanja Tucaković.

Sajam automobila za grad Kragujevac je izuzetno značajan zbog promovisanja automobilske industrije koja u životima Kragujevčana ima veoma važnu ulogu, jer utiče na njihovo zapošljavanje i životni standard. Na ovoj sajamskoj manifestaciji zastupljeni su svi veliki brendovi automobilske industrije, a posebno je zadovoljstvo što je među njima Hyundai sa svojim električnim automobilom IONIQ 5, koji je na međunarodnom sajmu u Njujorku proglašen automobilom godine. U Srbiji kupovina električnih automobila još uvek nije na zadovoljavajućem nivou, ali je u stalnom porastu. Električni automobil značajni su zbog zaštite životne sredine i smanjenja zagađenosti vazduha, a država i grad su tu da obezbede uslove za kupovinu, proizvodnju, ali i uslove da se kupcima ovih vozila ta investicija isplati”, rekla je Tucaković. 

Imajući u vidu veliku krizu koja vlada u autoindustriji, počevši od pandemije pa do danas, zadovoljni smo što smo uspeli da organizujemo sajam automobila u Kragujevcu. Pored promocija i premijera, posetioce očekuju sajamski popusti koji se po automobilu kreću i do 5.000 evra, ali i popusti za usluge auto kuća. Ove godine prvi put smo organizovali izložbu trkačkih automobila, gde će posetioci koji vole ovaj sport pored razgledanja moći da razgovaraju sa vozačima o detaljima koji ih interesuju”, rekao je direktor Šumadija sajma, Aleksandar Štajn.

Promoter ovogodišnjeg sajma automobila je šampion Centralne Evrope u brdskim auto- trkama je Uroš Brkić. Ovu titulu je poneo vozeći svoj Folksvagen Polo u kategoriji 1 i grupi 1, koji je izložen na sajmu Auto Expo 2022 u Kragujevcu. 

Drago mi je što se ove godine prvi put u okviru sajma priređuje i izložba trkačkih automobila, što je pomak za grad Kragujevac, s obzirom na to da nam nedostaju trke koje su se nekada održavale kod Šumadija sajma. Kao grad koji ima dobru publiku i dosta takmičara, drago mi je što se prepoznaje značaj auto sporta u autoindustriji i što smo krenuli ovim putem”, poručio je Brkić.

Radno vreme sajma u četvrtak, petak i subotu je od 10 do 20 časova, a u nedelju do 18 časova. Cena ulaznice je 100 dinara, dok je parking besplatan. 

“Auto Expo 2022” organizuje Šumadija sajam, pod pokroviteljstvom lokalne samouprave.

Galerija slika