InfoFoto: Arhiva

Sindikat FCA: Fiat ostaje u Kragujevcu i nema otpuštanja, novi model spekulacija

Autor: Branko Vukašinović
10:00 | Sreda, 19 09 2018

Kompanija FCA Srbija nastavlja da radi u Kragujevcu i neće biti otpuštanja radnika, a proizvodnja novog modela “601” je samo spekulacija, izjavio je predsednik Samostalnog sindikata u kragujevačkoj fabrici, Zoran Marković. Dodaje da do kraja godine proizvodnja automobila "500L" će se usklađivati prema potražnji na mesečnom nivou.

Marković je ove informacije o ostanku Fiata u Kragujevcu dobio na jučerašnjem sastanku predstavnika sindikata FCA sa menadžmentom kompanije na čelu sa direktorom Silvijom Verneti, koji je održan u Beogradu.

Fiat zvanično ostaje u Kragujevcu i radiće se u narednom periodu, bez otpuštanja, bez socijalnih programa, znači ko je tu radiće. Mi kao sindikat smo potisali kolektivni ugovor koji važi tri godine, tačnije do decembra 2020. i samim tim nadamo se i verujemo da je to dobra zaštita za radnike”, izjavio je Marković.  

Naglaša da je najavljena proizvodnja novog modela, pod radnim nazivom “601”, samo medijska spekulacija. 

Na osnovu plana koji je sam bivši izvršni direktor gospodin Markione u junu objavio, u Kragujevcu se radi 500L, u narednom periodu videće se kako ide razvoj i ostalo. Najvažnije je da kompanija ostaje ovde, pošto se nadamo i verujemo da ćemo raditi još dugi vremenski period, očekujemo i nove modele. U ovom trenutku je suviše rano pričati o tim novim modelima o kojima se spekuliše putem medija”, zaključio je Marković.