InfoFoto: Pixabay

Siniša Mali sve objasnio: DO 12. JANUARA ZAKON O NOVOM PAKETU POMOĆI

Autor: InfoKG
13:00 | Ponedeljak, 10 01 2022

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da će zakon koji omogućava mladima da dobiju 100 evra pomoći stupiti na snagu sutra ili 12. januara i da od tog datuma zavisi ko će sve dobiti tu pomoć.

Prijava za 100 evra pomoći mladima od 16 do nepunih 30 godina počinje 15. januara i trajaće do 30. januara, a Mali objašnjava da će građani ponovo morati da unesu svoje podatke na portalu Uprave za trezor kako bi se prijavili za taj vid pomoći.

- Važan je datum stupanja na snagu, ako pretpostavimo da je to 12. januar, znači do 12. januara svako ko je napunio 16 godina ima pravo da dobije pomoć od 100 evra - rekao je Mali.

Ministar je rekao da je način prijave isti kao i za 100 evra pre dve godine i za pomoć 30 plus 30 evra, kao i da će građani morati ponovo da unesu svoje podatke na portalu Uprave za trezor.

- Potrebno je uneti ime i prezime, jedinstveni matični broj, broj lične karte i da se izabere banka gde je otvoren račun, a ako ga nema, bira se ime banke gde ćemo mi otvoriti namenski račun - rekao je Mali.

On je rekao i da će 14. januara početi isplata za zdravstvene radnike u zdravstvenim ustanovama, te da će se na njihove račune uplatiti iznos od 10.000 dinara.

Prema njegovim rečima, penzioneri će uplatu od 20.000 dinara dobiti 10. februara.

- Počinjemo ovu godinu sa novim paketom pomoći, podržavamo one za koje smatramo da im je nasa podrška i pomoć najpotrebnija. Na taj način potvrđujemo snagu ekonomije i snagu naših javnih finansija - rekao je Mali.

Izvor: Informer