InfoFoto: Arhiva - kragujevac.rs

Stara crkva sutra obeležava slavu, kroz grad litija

Autor: InfoKG
12:00 | Nedelja, 04 06 2023

U okviru Svetotrojičkih duhovnih svečanosti, koje Eparhija šumadijska organizuje pod pokroviteljstvom Grada Kragujevca, sutra, drugog dana silaska Svetog duha na apostole, tradicionalno će biti obeležena slava Hrama i Gradska litija.

Svetu Arhijerejsku Liturgiju sa početkom u 8.30 časova će u porti Stare crkve služiti Njegovo preosveštenstvo episkop šumadijski gospodin Jovan sa sveštenstvom, nakon koje će Litija krenuti gradskim ulicama.

Litija će preći preko Zastavinog mosta, zatim će se kretati ulicama Lepenički bulevar, Višnjićeva i Kralja Petra I do Krsta gde će zastati radi zajedničke molitve, a potom pored Spomenika palim borcima nastaviti dalje ulicama Save Kovačevića, dr Zorana Đinđića, Nikole Pašića i 27. marta i ponovo preko mosta stići do porte Stare crkve gde će biti održan prigodni kulturno-umetnički program.

Eparhija šumadijska i Grad Kragujevac pozivaju sve svoje sugrađane da se pridruže Gradskoj litiji i zajednički se pomole za napredak našeg grada i spasenje svih, da molitvom izbrišemo razlike, pokažemo ljubav prema bližnjima i, kako glasi ovogodišnja poruka, da „Molitvom izmolimo dobro“.

Poziv za učešće u Gradskoj litiji uputili su i ugledne ličnosti iz sveta umetnosti, sporta, košarkaš Raško Katić, glumac Knjaževsko-srspkog teatra Miloš Krstović, vokalna solistkinja Katarina Bogdanović, Milan Milosavljević, glumac Pozorišta na Terazijama.