Info

Startovala vakcinacija trećom dozom u Kragujevcu (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
11:00 | Sreda, 18 08 2021

Imunizacija trećom dozom vakcine u Kragujevcu počela je danas u Zdravstvenoj stanici broj 4, u ulici Svetozara Markovića. Građanima su na ovom mestu dostupne sve četiri vrste vakcina, a prilikom primanja treće doze mogu da prime koju god žele, bez obzira na to kojom su prethodno vakcinisani. Imunizacija se obavlja radnim danima od 7 do 20 časova, a vikendom od 8 do 18 časova.

Iz Dom zdravlja Kragujevac poručuju da će u Zdravstvenoj stanici broj 4 vakcinacija trećom dozom biti organizovana narednih par dana, a potom će biti obezbeđen veći prostor. Apeluju i dalje na građane da se vakcinišu, kako bismo što pre stekli kolektivni imunitet i pobedili Korona virus.  

Vlada Republike Srbije ranije je saopštila da će svi vakcinisani građani nakon 180 dana od primljene druge doze moći da prime treću (buster) dozu, kao i da se pozivanje obavlja SMS i imejl porukama sa linkom koji će ih voditi na Portal eUprave, gde će dobiti detaljnije informacije. Opširnije ovde: Počinje imunizacija BUSTER dozom vakcine protiv Korone.

Galerija slika