Info

Stigli novi rezultati: Kragujevac bez novozaraženih virusom COVID-19

Autor: Branko Vukašinović
15:30 | Sreda, 20 05 2020

Na teritoriji grada Kragujevca od nedelje do danas do 15 časova nema novozaraženih Korona virusom, a od početka epidemije do sada zabeleženo je 69 slučajeva, pokazuju najnoviji podaci Instituta za javno zdravlje. Sa druge strane, u kragujevačkom Kliničkom centru, prema poslednjim informacijama, hospitalizovana je 21 osoba, a do sada su otpuštena 173 pacijenta. 

Prema poslednjim rezultatima koji su danas do 15 časova stigli u Institut za javno zdravlje Kragujevac nema pozitivnih uzoraka na teritoriji Šumadijskog okruga, ali je pozitivan jedan pacijent iz Kraljeva. Inače, juče su registrovana i dva pacijenta zaražena Korona virusom iz Topole i Rekovca. Shodno tome, od početka epidemije do sada u Šumadijskom okrugu je ukupno zaraženo 95 pacijenata. Od tog broja, 69 pacijenata iz Kragujevca, 15 iz Aranđelovca, pet iz Rače, četiri iz Topole i dva iz Batočine. 

U Šumadijskom okrugu od početka epidemije Korona virusa do danas do 15 časova uzorkovano je 5.000 osoba. 
Prema poslednjim informacijama iz Instituta za javno zdravlje, od početka epidemije Korona virusa do danas u kućnoj izolaciji ukupno je bilo 2.095 osoba. Od tog broja, u izolaciji je trenutno 213 osoba, od kojih su 124 u Kragujevcu. 

U kragujevačkom Kliničkom centru trenutno se leči 21 pacijent zaražen Korona virusom, a na respiratoru je jedan osoba. Reč je o pacijentima sa šireg područja centralne Srbije, tačnije iz šest okruga, šumadijskog, pomoravskog, moravičkog, raškog, rasinskog i zlatiborskog.

Do sada su u ovoj zdravstvenoj ustanovi izlečene 173 osobe. Od tog broja, 48 iz Kragujevca, 21 iz Čačka, 14 iz Aranđelovca, 13 iz Kraljeva, po 10 iz Ćuprije i Novog Pazara, 7 iz Svilajnca, 6 iz Gornjeg Milanovca, po pet iz Jagodine, Rekovca, Raške i Kosovske Mitrovice, po četiri iz Rače, Paraćina i Užica, tri iz Smedereva, po dve iz Topole, Batočine i Vrnjačke Banje i po jedna iz Petrovca na Mlavi, Ivanjice i Jošaničke Banje.