Info

Stop ratu u Ukrajini: Mirovni skup održan ispred Prve gimnazije

Autor: InfoKG
18:00 | Četvrtak, 03 03 2022

Mirovni skup pod nazivom "Stop ratu u Ukrajini", održan je danas ispred Prve kragujevačke gimnazije. Na ovaj način okupljeni su razvijanjem ukrajinske zastave izrazili solidarnost sa narodom te zemlje. Skupu su prisustvovali i poslanici u prošlim skupštinskim sazivima Milan Urošević i Nenad Božić. 

Skup podrške narodu Ukrajine, u kojoj su ratna dejstva već osmi dan, održan je po drugi put ispred Prve kragujevačke gimnazije. 

Na današnjem skupu, koji je organizovan pod parolom “Stop ratu u Ukrajini” okupljeni građani su razvili zastavu te zemlje. 

Podrška Ukrajini u ovom teškom trenutku je istovremeno podrška miru u celom svetu”, poručili su organizatori skupa, a reč je o Ukrajincima koji žive u Kragujevcu i drugim grđanima koju su se okupili preko Viber grupe „Skup za podršku Ukrajini”.

Skupu su prisustvovali i poslanici u prošlim skupštinskim sazivima Milan Urošević i Nenad Božić. 

Kragujevac je član Međunarodne asocijacije gradova Vesnici mira, koji je u celom svetu prepoznatljiv po antiratnim porukama koje svakog 21. oktobra šalje u svet sa manifestacije Veliki školski čas. 

Zbog toga, kako kažu organizatori, Kragujevac je izabran za početak mirovne kampanje koja će se realizovati u više gradova, a već u nedelju je sledeći skup u Beogradu.