Info

Trijumf kragujevačkih kulinara u Beogradu i Knjaževcu

Autor: Branko Vukašinović
11:02 | Petak, 15 09 2017

Kragujevački kulinari trijumfovali su na 11. Fish festivalu u Beogradu, u pripremi jela od tri vrste mesa, i na 10. Internacionalnom takmičenju u Knjaževcu, u pripremi mesa sa roštilja na tradicionalan i moderan način. Kragujevac su predstavljali predsednik ovdašnje HoReCa asocijacije i menadžer tima Vujadin Vujadinović, takmičari Stefan Ristović, Vladisav Milošević, Nemanja Milovanović i Uroš Jakovljević

‘’Najpre bih pohvalio sjajnu organizaciju i domaćine iz Beograda i Knjaževca koji su se potrudili da se osećamo kao kod kuće. Motivisanost i želja naših kulinara, uz nesporni kvalitet, morali su da donesu vrhunski rezultat. Ova takmičenja je veliko iskustvo i podstrek za ove momke, a meni je posebno drago što su se sjajno pokazali nakon svih takmičenja na kojima smo učestvovali većinom u inostranstvu gde je zastupljena međunarodna kuhinja. Trudimo se da hvatamo korak sa svetom i da naši kulinari budu podjednako obučeni za rad sa internacionalnom kuhinjom, ali se trudimo da ne ispustimo korak sa nacionalnom kuhinjom koja zadnjih godina ponovo doživljava procvat. U narednom periodu nastavićemo sa napornim treninzima i obukama kako bi održali ovaj zlatan niz I predstavili našu kuhinju u što boljem svetlu’’, izjavio je predsednik HoReCa asocijacije Kragujevac, Vujadin Vujadinović. 

Na takmičenjima u Beogradu i Knjaževcu učestvovalo je oko 100 kulinara iz zemlje i inostranstva.  

Takmičari HoReCa asocijacije izjavili su da su sve zacrtane ciljeve u ovoj godine ostvarili, ali i da nemaju odmora. Kragujevačke kulinare već krajem meseca očekuju dva takmičenja u Novom Sadu i Međunarodno takmičenje kuvara u Makedoniji.