InfoFoto: kragujevac.rs

Trnava promet donirala robu vrednu 1,1 milion najugroženijim Kragujevčanima (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
16:00 | Subota, 28 03 2020

Trnava promet donirala je robu vrednosti 1,1 milion dinara Crvenom krstu za najugroženije Kragujevčane, koju, pored osnovnih životnih namirnica, čine i sredstva za higijenu.  

Prema rečima marketing menadžera Trnave promet, Danijele Marković, kompanija je obezbedila ovu donaciju zahvaljujući vernim potrošačima i zaposlenima u njoj. Dodaje da je Trnava promet donirala i 200 paketa za najugroženije žitelje Topole.

Iz Crvenog krsta poručuju da će na nedeljnom nivou po 150 paketa Trnave promet volonteri distribuirati u narednih pet nedelja. 

Paketi će najpre biti uručeni sugrađanima starijim od 65 godina, koji žive sami i nemaju podršku mlađih članova porodice, a na preporuku Centra za socijalni rad i lokalne samouprave. Nakon toga, imaćemo u vidu druge osetljive kategorije kao što su višečlane porodice sa decom, samohrane majke i naravno domaćinstva sa teško bolesnim članom porodice”, izjavila je sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta, Nevenka Boganović i zahvalila se Trnavi promet na donaciji, koja je u ovom trenutku, kako kaže, od velikog značaja za najugroženije sugrađane. 

Cilj ove donacije Trnave promet koja se prva javila i akcije „Ostani kod kuće“ je da svi koji žele da upute donaciju Crvenom krstu, to mogu da učine svakog dana od 8 do 16 časova. Broj telefona Crvenog krsta je 034/331–737, a donatori mogu da se jave i na broj kol centra 0800/112-113.

U Crvenom krsu kažu da je 76 paketa iz donacije lokalne firme distribuirano u šest seoskih sredina za ugrožene meštane Gornje Sabante, Ramaće, Dobrače, Bukorovca, Stragara i Uglješnice. Dodaju i da je u protekle dve nedelje za 20 porodica koje nemaju članove mlađe od 65 godina, šest dana u nedelji distribuiran topli obrok Narodne kuhinje. Hranom je zbrinuto i pet ugroženih samačkih porodica koje žive u udaljenim seoskim sredinama, dok je 14 ugroženih porodica preuzelo paket namirnica koje su donirali sugrađani. Pored toga, hranu su preuzele i tri porodice za decu do jedne godine starosti.

Galerija slika