InfoFoto: pexels.com - Ilustracija

Tropske temperature loše utiču i na kućne ljubimce

Autor: Branko Vukašinović
14:00 | Sreda, 23 06 2021

Kućni ljubimci, baš kao i mi, teško podnose tropske temperature. Iz Zoohigijene Javnog komunalnog preduzeća “Šumadija” naglašavaju da tokom letnjih meseci moramo da im obezbedimo dovoljnu količinu vode i da ih osvežavamo, kako ne bi dobili toplotni udar. 

Mi možemo da svratimo do prve prodavnice i uzmemo napitak koji nam treba, a naš ljubimac se direktno oslanja na nas. Ako smo dobri vlasnici mi ćemo 24 sata omogućiti našim ljubimcima da uvek imaju pijaću vodu. Pošto je u ovom period izuzetno teško, kako za nas, tako i za ljubimce”, rekao je za Prvu televiziju Milutin Tasić iz zoohigijene JKP "Šumadija" Kragujevac.   

S obzirom na to da psi i mačke ne vole da se odvajaju od vlasnika, preporuka je da kućne ljubimce ukoliko postoji mogunost sa sobom povedemo na letovnje.  

Ukoliko niste u mogućnosti da sa sobom povedete kućnog ljubimca najbolje je naći pansion za njih, gde će boraviti dok ste odsutni ili pak da ih ostavite na čuvanje kod prijatelja”, rekao je Tasić. 

Preporučuje da kućne ljubimce nikako ne šetamo tokom dana, već u ranim jutarnjim i večernjim časovima, baš kao što je preporuka i za nas. Naglasio je i da tokom šetnje obavezno kod sebe imamo flašicu vode.