InfoFoto: Arhiva/fcagroup.com

U Fiatu do kraja godine još 45 radnih dana

Autor: InfoKG
11:00 | Četvrtak, 06 09 2018

U kompaniji „FCA Srbija“ do kraja godine biće još oko 45 radnih dana, s obzirom na to da se proizvodnja usklađuje sa porudžbinama dilerskih kuća, piše list Danas. Zbog toga Sindikat i zaposleni u kragujevačkoj fabrici traže od predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić traže informaciju o tome šta država preduzima kad je ugovor sa Fiatom u pitanju.

Grupacija FCA, kao i ostale velike automobilske kompanije, ne proizvodi automobile za zalihe, već proizvodni proces usklađuje sa porudžbinama dilerskih kuća. Zbog toga je u kragujevačkoj fabrici od početka godine do minulog vikenda bilo 105 radnih dana, tokom kojih je proizvedeno nešto više od 43.000 vozila svih verzija modela "Fiat 500L“, piše Danas. 

Do kraja godine, u FCA Srbija će, prema saznanjima lista Danas, biti još 45 radnih dana, pa se očekuje da iz proizvodnih pogona izađe još 18.500 vozila, odnosno ukupno oko 61.500 "velikih fića“, a kragujevačka fabrika je projektovana za proizvodnju do 300.000 vozila godišnje. 

Zbog toga Sindikat i zaposleni u kompaniji FCA Srbija od predsednika Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić traže informaciju o tome šta država preduzima kad je ugovor sa Fiatom u pitanju, s obzirom na to da desetogodišnji ugovor države i italijanske Grupacije o formiranju zajedničke kompanije ističe upravo krajem ovog meseca, 29. septembra. 

Izvor: Danas