InfoFoto: kragujevac.ls.gov.rs

U okviru projekta "Čista Srbija" do sada izgrađen 31 kilometar kanalizacione mreže, treba stići do 360! (FOTO)

Autor: InfoKG
08:10 | Petak, 23 02 2024

Projekat "Čista Srbija" u Kragujevcu je "stigao" do 31. kolimetra od 360 koliko je ukupno planirano celim projektom. U ovoj fazi ostaje izgradnja još 11 kilometara. Radovi se izvode u Maršiću, Grošnici i, konačno, u Mesnoj zajednici Bresnica.

Radovi u okviru projekta Čista Srbija izvode se u ulici Milana Grujovića u MZ Grošnica, Sopoćanskoj u MZ Bresnica i u Ulici Čedomira Minderovića u MZ Maršić. U nastavku radova planirani su radovi u ulicama Crnovrškoj, Teferičkoj, Ljubomira Naumovića, Milovana Ilića Minimaksa, poprečnoj između Sopoćanske i Ulice Milovana Ilića Minimaksa i Darosavskoj. U MZ Bresnica završeni su radovi u Lešničkoj sporednoj.

Gradilišta u okviru projekta Čista Srbija u naseljima Grošnica, Bresnica i Maršić obišli su predsednik Skupštine grada Ivica Momčilović i načelnik Gradske uprave za razvoj i investicije Dejan Ružić.

- Nakon pauze zbog vremenskih uslova, radovi u okviru projekta Čista Srbija vraćaju se dinamici i zato smo danas na terenu da se u to uverimo. Radovi se izvode u Maršiću, Grošnici i konačno smo krenuli sa radovima u Mesnoj zajednici Bresnica, gde smo najviše problema i imali, pre svega oko imovine u tom naselju, ali smo uspeli da dobar deo rešimo. Pored toga, jedan od razloga bilo je i ukrštanje postojećih divljih kanalizacija sa novim, projektovanim. Ovakvi problemi će se premošćavati u hodu, kaže predsednik Skupštine grada Ivica Momčilović. 

Realizacija projekta “Čista Srbija” u Kragujevcu počela je krajem novembra 2021. godine.

On je podsetio da je do sada izgrađen 31 kilometar kanalizacione mreže i da je ostalo još oko 11 kilometara. Za sedam kilometara je rešeno imovinsko pitanje, a preostalih oko 4,5 kilometara koji su sporni, rešiće se postupkom eksproprijacije. Na početku projekta za eksproprijaciju bilo je oko 20 kilometara, istakao je Momčilović, ali stručne službe uprave za razvoj i investicije i resornog ministarstva uradile su solidan posao i svedeno je na svega nešto više od četiri kilometara za eksproprijaciju.

Galerija slika