Info

Meštanima Maršića “Čista Srbija” odnela asfalt – Čekaju i dalje da se ulica vrati u prvobitno stanje

Autor: InfoKG
10:45 | Utorak, 13 12 2022

U okviru projekta “Čista Srbija” meštani Maršića, tačnije ulice 19. oktobra, dobili su novu kanalizacionu mrežu, a već gotovo godinu dana čekaju da se ulica vrati u prvobitno stanje. I pored brojnih obećana u proteklom periodu i dalje se ne zna tačno kada će se to dogoditi.

U okviru projekta “Čista Srbija” krajem prošle godine u Maršiću počeli su radovi na postavljanju nove kanalizacione mreže. Ulica 19. oktobar je prva u tom delu grada u kojoj su izvedeni radovi i to u dužini od 1.500 metara.  

Meštani Maršića srećni zbog nove kanalizacione mreže, nadali su da će im ulica 19. oktbar vrlo brzo biti vraćena u prvobitno stanje. Međutim, i nakon godinu dana i dalje čekaju da se to dogodi.  

Zamenik gradonačelnika Ivica Momčilović je pre oko četiri meseca rekao da u skladu sa dinamikom asfaltiranja koja je dogovorena sa preduzećem CRBC, u prioritetu je ulica Milivoja Bankovića Sićka u naselju Beloševac, gde bi radovi trebalo da počnu u narednih desetak dana i da nakon toga sledi asfaltiranje u ulici 19. okotobra u Marišću. Slično nešto je i ponovio za skupštinskom govornicom početkom novembra. 
Međutim, ulica Milivoja Bankovića Sićka u Beloševcu je asfaltirana, a meštani Maršića i dalje čekaju na asflat. 

Zanimljivo je i to da je u proteklih godinu dana na teritoriji grada Kragujevca izgrađeno 13 kilometara nove kanalizacione mreže, a da je izgleda samo ulica Milivoja Bankovića Sićka vraćena u prvobitno stanje. To se može zaključiti i iz Momčilovićeve izjave o projektu “Čista Srbija” koju je dao za naš portal: ČISTA SRBIJA: U Kragujevcu za godinu dana izgrađeno 13 kilometara nove kanalizacione mreže

Tada je najavio da će uskoro biti rešen taj problem. 

U prvobitno stanje je vraćena ulica Milivoja Bankovića Sićka,pripremni radovi za vraćanje u prvobitno stanje, a vezano za ispitivanje dinamičkog modula se završavaju u ulicama: Dragiše Mišovića, Mladena Milovanovića, Bogoljuba Đorđevića, Vladimira Pejovića, Brđanskoj, Braće Petrovića i Koruška, Travnička i Mirjane Jakoviljević. Uskoro se očekuje njihovo vraćanje u stanje pre izvođenja radova”, izjavio je za InfoKG zamenik gradonačelnika, Ivica Momčilović. 

Pokušali smo da dobijemo i precizniji odogovor kada će ulice biti vraćene u prvobitno stanje, ali smo ostali bez istog.