InfoFoto: kragujevac.rs

U toku sanacija mokrih čvorova u OŠ “Mirko Jovanović”

Autor: InfoKG
09:30 | Utorak, 26 10 2021

U Osnovnoj školi “Mirko Jovanović” u toku je sanacija mokrih čvorova, za koju je iz gradskog budžeta izdvojeno 13,5 miliona dinara. Radovi se izvode u dve faze, kako bi se u potpunosti održao kontinuitet nastave za oko 1.200 đaka, a biće okončani u januaru 2022.

U toku je izvođenje prve faze radova kako bi đaci mogli da koriste toalete u drugoj vertikali, pa se onda prelazi na sledeću. 

Iz lokalne samouprave najavljuju da će se sledeće godine u ovoj školi raditi na energetskoj efikasnosti. 

Za kompletnu energetsku sanaciju iz republičkog budžeta predviđeno je 20 miliona dinara, a iz gradskog 55 miliona dinara. Radiće se stolarija, fasada, zamena sijalica LED rasvetom, a posle ovih radova, škola će dobiti potpuno nov izgled i funkcionalnost, čime će postati jedna od najlepših u gradu”, rekao je član Gradskog veća za obrazovanje, Dušan Aleksić.

Dodaje da su u toku su radovi i u školama u Grošnici i u Malim Pčelicama, gde se sa bubnjara prelazi na gas. Najavljuje rešavanje problema grejanja i u ostalim seoskim školama. 

Direkcija za urbanizam i Uprava za razvoj pripremaju projekat i izvođenje radova koji su planirani za sledeću godinu u seoskim sredinama. Nadamo se  da ćemo obezbediti sredstva, kako bismo i u seoskim sredinama rešili problem grejanja i sa bubnjara prešli na kotlove na čvrsto gorivo”, najavljuje Aleksić.

Inače, u toku su radovi na sanaciji mokrih čvorova i u OŠ “Stanislav Sremčević”.