InfoFoto: JKP Šumadija

Učenici OŠ „Radoje Domanović“ posetili Reciklažni centar u želji da usvoje nova znanja iz oblasti ekologije

Autor: InfoKG
11:00 | Petak, 19 04 2024

JKP Šumadija kontinuirano sprovodi akcije i edukacije stanovništva o reciklaži i pravilnom odlaganju ambalažnog otpada. Želeći da usvoje nova znanja iz oblasti ekologije, učenici 8. razreda OŠ „Radoje Domanović“ posetili su Reciklažni centar ovog preduzeća.

Tim povodom, održano je  predavanje i prezentacija o značaju razdvajanja ambalažnog otpada, u cilju razvoja svesti o važnosti reciklaže, kao i značaju selektivnog odlaganja otpada i uloge pojedinca u tom procesu.

Nakon predavanja, gde su se upoznali sa celokupnim procesom sakupljanja otpada počev od mesta nastanka, odlaganja u odgovarajuće posude i odvoza, učenici su posetili i Reciklažni centar gde su na licu mesta mogli da vide proces sortiranja (sekundarna selekcija otpada) i tretman (baliranje putem specijalizovanih presa) pre predaje ovlašćenim operaterima na dalji tretman.

Cilj nam je da ovakve posete i dalje organizujemo kako bi prvenstveno mlade generacije naučili o očuvanju životne sredine i značaju reciklaže, poručuju iz JKP Šumadije.
 

Galerija slika