Info

Učesnici KARNEVALA proneli duh PRVE PRESTONICE predvođeni knezom Milošem i kneginjom Ljubicom (FOTO)

Autor: Jovana Mladenović
14:56 | Nedelja, 06 05 2018

Veliki Đurđevdanski karneval, pod sloganom "Kragujevac - moj glavni grad" prodefilovao je danas gradskim ulicama, kao centralna manifestacija obeležavanja jubileja - 200 godina od proglašenja prve prestonice moderne Srbije. Privukao je, duž cele rute, veliki broj okupljenih sugrađana.

U okviru proslave Dana grada i obeležavanja jubileja, pored tradicionalnog dečijeg karnevala u defileu su učestvovale značajne republičke i gradske institucije i ustanove, privredna društva, preduzetnici i udruženja...

Pred predstavnicima delegacija gradova pobratima i prijatelja, ambasada, gostiju Kragujevca, predstavnika lokalne samouprave i Kragujevčana, učesnici karnevala proneli su duh prve prestonice ,pa su kolonu predvodili glumci Knjaževsko-srpskog teatra u kostimima kneza Miloša i kneginje Ljubice.

Pored tradicionalnih učesnika bajkera motokluba “Smak“, ljubitelja Vespi i Fića, udruženja i organizacija iz drugih gradova Leskovca, Kruševca, Gračanice, Lajkovca, mališana predškolskih ustanova, osnovnih, srednjih škola, studenata fakulteta kragujevačkog Univerziteta, plesnih i sportskih klubova, u defileu bili su i predstavnici Društva srpsko-palestinskog prijateljstva. Zbog značajnog jubileja u koloni karnevala bili su i pripadnici Vojske Srbije, Policijske uprave, Društva dobrovoljnih vatrogasaca, predstavnici fabrike Zastava Oružje, Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, Apoteke Kragujevac i drugih gradskih preduzeća i ustanova kao i privrednih društava. 

Veliki Đurđevdanski karneval krenuo je od Velikog parka ulicom Kralja Aleksandra I Karađorđevića pored Saborne crkve ulicom 27. marta i Trga Radomira Putnika. Deo povorke zaustavio se ispred zgrade Gradske uprave gde je priređen koncert Velikog narodnog orkestra i vokalnih solista Centra Abrašević a na Trgu kod krsta održan je zabavni program i tradicionalno izbor najlepših karnevalskih maski.

Galerija slika