InfoFoto: MUP i Privatna arhiva

Uprava za vanredne situacije Kragujevac dobila četiri nova vozila od MUP-a (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
10:00 | Ponedeljak, 25 05 2020

Uprava za vanredne situacije Kragujevac dobila je krajem prošle godine od Ministarstva unitrašnjih poslova tri terenska i jedno vatrogasno vozilo. Pored toga, vatrogasci-spasioci su dobili i nove interventne uniforme. Iz kragujevačke Uprave zahvajuju resornom ministarstvu i poručuju da će na ovaj način vatrogasno-spasilačke jedinice još brže delovati, a samim tim će biti povećana bezbednost građana. 

Ministarstvo unutrašnjih poslova krajem proške godine dodelilo je ukupno 20 vatrogasno-spasilačkih kamiona i 60 terenskih vozila svim organizacionim jedinicama Sektora za vanredne situacije u Srbiji. Kragujevačka Uprava za vanredne situacije dobila je tri terenska vozila marke “Jeep Renegade”, kao i jedno navalno vatrogasno vozilo “MAN”. Pored toga, vatrogasci-spasioci su dobili i nove interventne uniforme. 

Država je prošle godine uložila novu energiju i sredstva, kako bi Sektor za vanredne situacije bio opremljen najboljim mogućim vozilima, a sve u cilju bržeg delovanja vatrogasno-spasilačkih jedinica. To kao rezultat ima povećanje bezbednosti građana, što se u krajnjoj instanci odražava na bolji kvalitet života građana. Nabavka je vršena preko Ministarstva unutrašnjih poslova, koje je u nekoliko navrata uručilo područnim odeljenjima i upravama vozila prema njihovm specifičnim potrebama”, izjavio je za InfoKG načelnik kragujevačke Uprave za vanredne situacije, Zoran Kočović. 

Prema njegovim rečima, vozni park Uprave za vanredne situacije u Kragujevcu je u 2019. obnovljen sa ukupno 13 vozila različite namene, tačnije sa dva navalna, osam terenskih, dva putnička i jednim kombijem. 

Iz ovdašnje Uprave za vanredne situacije očekuju da će se ovaj trend zanavljanja voznog parka nastaviti i u ovoj godini, kako kažu, na radost lokalne samouprave i zaposlenih u Vatrogasno-spasilačkoj brigadi i Upravi za vanredne situacije, kojima će biti olakšano vršenje njihovih ni malo lakih dužnost, a sve u cilju veće bezbednosti građana.

Galerija slika