Info

Urednici, novinari, advokati na tribini “Politička ekonomija medija: vlasnici i gospodari”

Autor: Jovana Mladenović
16:50 | Ponedeljak, 12 06 2017

“Politička ekonomija medija: vlasnici i gospodari”, naziv je tribine koja će se održati sutra od 12 sati u Narodnoj biblioteci „Vuk Karadžić“.

Teme koje će biti predmet razgovora su netransparentno vlasništvo u medijima; posledice loše privatizacije medija; uticaj oglašivača i krupnog kapitala na medije; (ne)moć istraživačkog novinarstva; da li je istraživačko novinarstvo moguće (samo) na internetu; kako unaprediti slobodu medija; cenzura i autocenzura.

To će biti šesti u seriji od deset razgovora koje organizuju IP Clio i Pokret Novi optimizam pod nazivom "Mediji i Novi optimizam", a u okviru obeležavanja dvadeset godina postojanja edicije Multimedia. Razgovori su do sada realizovani u Novom Sadu, Nišu, Novom Pazaru, Subotici i Užicu, dok će naredni biti u Vranju, Šapcu, Vršcu i Zaječaru.

Na tribini će govoriti Željko Bodrožić, urednik Kikindskih novina; Irina Milutinović, naučna saradnica Instituta za evropske studije; Vlatko Sekulović, advokat; Miroslav Jovanović, urednik Kragujevačkih novina; Dejan Milošević, urednik portala Prvi prvi na skali. Moderator je Slobodan Georgijev, novinar BIRN-a.