Info

Urošević boravio u Briselu, pozvan i u Vašington

Autor: infokg.rs
17:28 | Nedelja, 12 12 2021

Narodni poslanik i član Predsednistva SPO, boravio je prošle nedelje u Briselu gde se susreo sa parlamentarcima iz čitavog sveta.

“Imao sam prilike da razgovaram sa dragim prijateljima iz celog sveta koji su učestvovali na Evropskom molitvenom doručku u Briselu. Iskustvo velikih lidera sa kojima uspostavljam prijateljske odnose može nam biti od velike koristi. Dobri lični odnosi u politici su ključni i ovakvi događaji su korisni za izgradnju i jačanje odnosa među ljudima bez obzira na njihove razlike.

Uspostavio sam nove kontakte sa ljudima iz SAD koji su me pozvali da posetim Vašington početkom sledeće godine i razgovaram sa kolegama iz američkog Kongresa i Senata. U međuvremenu, očekujem da prijatelji iz SAD i EU sa kojima sam razgovarao, posete Srbiju i doprinesu njenom daljem razvoju i napretku."

U razgovorima sam više puta citirao lidera SPO i bivšeg ministra inostranih poslova Srbije, Vuka Draškovića, “Potrebna je evropeizacija Balkana kako ne bi došlo do balkanizacije Evrope” u tom smislu pohvaljena je inicijativa Open Balkan, ali je istkanuto i da je potrebno veće uključivanje Amerike i neka vrata supervizije političkih procesa na Balkanu kao vid pomoći Evropi i zemljama regiona da u što kraćem roku ispune sve neophodne uslove za punopravno članstvo u EU” - zaključio je Urošević.

Podsećamo, Evropski molitveni doručak može se smatrati drugim po značaju i važnosti u odnosu na tradicionalni Molitveni doručak u Vašingtonu čiji je domaćin predsednik Sjedinjenih Američkih Država.