InfoFoto: InfoKG - Arhiva

USKORO trka za indeks: Na fakultetima kragujevačkog Univerziteta mesta za 4.000 brucoša, uvode se TRI nova studijska programa

Autor: InfoKG
11:00 | Sreda, 26 04 2023

Univerzitet u Kragujevcu prirpema se za upis nove generacije studenata, ali i uvodi nove studijske programe, piše RTS. Na pojedinim fakultetima kragujevačkog Univerziteta biće povećane i cene školarina. 

Na 12 fakulteta kragujevačkog Univerziteta za upis u novu akademsku godinu biće mesta za gotovo 4.000 brucoša. Od tog broja više od 2.700 studiraće o trošku države. Pored postojećih, očekuju ih i tri nova studijska programa. 

"To su na Fakultetu medicinskih nauka, novi studijski program na engleskom jeziku, osnovne akademske studije iz oblasti medicine, takođe, farmacija na engleskom jeziku i na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku iz oblasti informacionih tehnologija. Na engleskom jeziku uvodimo nove studijske programe zbog velikog interesovanja stranih studenata upravo za ove oblasti tako da očekujemo i priliv stranih studenata na Univezitetu u Kragujevcu", izjavio je za RTS rektor Univerziteta u Kragujevcu, prof. dr Nenad Filipović. 

Inače, na fakultetima kragujevačkog Univerziteta trenutno se školuje oko 17.000 studenata. Upis nove generacije budućih akademaca počinje 19. juna.  

Izvor: RTS