Info

Uspešno realizovan projekat “Buđenje ekološke svesti” na Radiju 34

Autor: InfoKG
12:00 | Sreda, 01 12 2021

Sa ciljem unapređenja informisanosti i podizanja ekološke svesti građana, a posebno mladih o značaju zaštite životne sredine, prva privatna radio stanica u Srbiji “Radio 34” uspšeno je realizovala projekat “Buđenje ekološke svesti”, uz finansijsku podršku grada Kragujevca. U okviru ovog projekta emitovano je 12 emisija, a u poslednjoj gostovao je predsednik Ekološkog istraživačkog društva “Mladen Karaman” i naučni saradnik PMF-a, dr Filip Grbović.

Informisanje stanovništva o zaštiti životne sredine je bitan preduslov da shvatimo koliko je važno da čuvamo našu životnu sredinu, da se o tome javno priča, preventivno i pravovremeno reaguje da bi se sprečilo i smanjilo njeno zagađenje. Zbog toga je prva privatna radio stanica u Srbiji “Radio 34” realizovala projekat “Buđenje ekološke svesti”.

Osnovni cilj projekta „Buđenje ekološke svesti“ bio je unapređenje informisanosti i podizanje ekološke svesti građana, a posebno mladih o značaju zaštite životne sredine, o uzrocima i posledicama ekoloških problema, kao i o svim preventivnim merama i aktivnostima koje doprinose očuvanju prirodnih vrednosti, sa ciljem da se spreče i smanje svi oblici ugrožavanja životne sredine i zdravlja ljudi. Aktivno smo uključili predstavnika lokalnih institucija, udruženja, organizacija u promosvisanje preventivnih mera i aktivnosti koje doprinose unapređenju i očuvanju životne sredine i prirodnih resursa i rešavanju postojećih ekoloških problema. Nadamo se da smo projektom “Buđenje ekološke svesti” motivisali i podstakli i druge lokalne medije da se aktivnije bave ovom temeom koja je od nacionalnog značaja“, izjavila je koordinator projekta “Buđenje ekološke svesti” i  vlasnica Radija 34, Marija Urošević.  

U okviru projekta emitovano je 12 emisija u okviru kojih je voditelj Nataša Paunović sa gostima, stručnim licima, svakog utorka upoznavala slušaoce o značaju očuvanja životne sredine. U poslednjoj emisiji je gostovao predsednik Ekološkog istraživačkog društva “Mladen Karaman” i naučni saradnik PMF-a, dr Filip Grbović. 

Projekat “Buđenje ekološke svesti” realizovala je prva privatna radio stanica u Srbiji, “Radio 34”, uz finansijsku podršku grada Kragujevca.