Info

Velika materijalna šteta posle nevremena: Dašić - "Utvrdićemo gde možemo da pomognemo" (FOTO)

Autor: Jovana Mladenović
08:48 | Nedelja, 31 07 2022

Gradonačelnik Nikola Dašić sa saradnicima obišao je sinoć najkritičnije tačke u Kragujevcu, kao i dežurne ekipe koje rade na otklanjanju posledica nevremena, koje je nešto posle 14 sati zahvatilo teritoriju grada. Za dva sata pao je 51 litar kiše po metru kvadratnom, a pratili su je jak vetar i grmljavina.

Gradonačelnik Dašić obišao je Sportski centar Viktorija u naselju Petrovac gde je potpuno uništen krov balon sale, naselje Bubanj gde je stablo palo na parkirana vozila i pričinilo veću materijalnu štetu.

- Najbitnije je da niko nije povređen, istakao je gradonačelnik i komandant Štaba za vanredne situacije Nikola Dašić. Imamo nekoliko lokacija gde je prijavljena materijalna šteta, kao ovde u naselju Bubanj. Sad smo se uverili da iako je stablo izgledalo zdravo, u korenu je bilo neverovatno trulo. Naše „Zelenilo“ radi pod velikim pritiskom javnosti, kada je seča stabala u pitanju. Njihov posao je da utvrde da li je stablo zdravo, u ovom slučaju se to nažalost nije videlo i seku takva stabla da ne bi došlo do ovakve situacije kao danas.

Imali smo jak vetar, najavljeno je 20, a palo je više od 50 litara kiše za sat vremena. Iako je reč o nenormalnoj količini vode, najveću štetu pričinio je jak vetar koji je došao iz pravca Dunava i prešao preko Petrovca, gde je odneo jednu kompletnu sportsku halu, odnosno balon. Vetar je napravio i niz drugih problema. Nije zaobišao ni čitav ukrasni drvored ka Šumaricama, ka „treptaču“ sa leve strane, gde je svako drugo stablo počupano. Na nama je da utvrdimo štetu i gde možemo da pomognemo da se šteta sanira – poručio je Dašić, koji je nakon toga obišao radnike EPS–a u Zelengorskoj ulici koji su radili na otklanjanju kvara na trafou u naselju Bresnica.

Inače, Radarski centar Bešnjaja tokom dejstva koje je od podne trajalo do 16 sati ispalio je 123 protivgradne rakete. I pored toga, grad slabijeg intenziteta je pogodio prigradska naselja Petrovac, Uglješnica, Jabučar, Denino brdo.

Galerija slika