InfoFoto: Printscreen/RTV Pink

Vučić otvara prvu fabriku u MIND parku

Autor: InfoKG
13:20 | Četvrtak, 06 12 2018

U okviru Industrijskog kompleksa “MIND park” u Kragujevcu, koji gradi kragujevačka kompanija "Milanović Industries Group – MIND Group", sutra će predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić otvoriti prvu fabriku, “AMM Manufacturing”. 

Treba da otvorim velelepnu fabriku, gde će raditi gotovo 1.000 ljudi. To je ta lepotica, taj MIND park, koji je taj divni čovek Milanović sa Siemens-om i ostalima radio. Treba da vidimo kako će tu još dve ili tri fabrike da dođu na to isto mesto”, rekao je gostujući na Televiziji Pink predsednik Srbije Aleksandar Vučić.   

Svečanom otvaranju prve fabrike u “MIND parku”, pored Vučića, prisustvovaće i premijerka Ana Brnabić, gradonačlenik Kragujevca, Radomir Nikolić, vlasnik MIND Group, Bratislav Milanović, direktor svih fabrika šinskih vozila “Siemens”, Urlih Zemzek, ambasador Nemačke, Tomas Šib.

“Mind park” je osmišljen kao grad u malom sa svim sadržajima koji su neophodni za svakodnevan život. Pored toga što će biti industrijski kompleks, on će se i utopiti u prirodni ambijent, a posebna pažnja biće posvećena zaštiti životne sredine. Park će sadržati poslovne zgrade, proizvodne hale, centar za istraživanje, razvoj i edukaciju, laboratorije, prostor za podršku početnicima u biznisu, polikliničko - dijagnostički centar, obdanište, sportski centar, aerodromsku pistu i železničko čvorište. 

Investitor projekta “Mind park” je kompanija "Mind Real Estate" koja je deo Milanović Industries Group - Mind Group, koja je u vlasništvu Bratislava Milanovića. Prema njegovim rečima, ovaj industrijski i intelektualni kompleks zapošljavaće visokokvalifikovane inženjere iz Šumadije i cele Srbije. 

Izvor: Pink, RTS, InfoKG