Info

Za 9 meseci dug porastao 5,5 MILIONA EVRA: GRAD KRAGUJEVAC u TOP 10 DUŽNIKA ZA STRUJU u Srbiji

Autor: InfoKG
13:00 | Petak, 04 10 2019

U top 10 dužnika za struju u Srbiji Kragujevac se pojavljuje čak dva puta - na četvrtom mestu je Energetika, a na petom Gradska uprava. Značajno nagomilavanje duga beleži upravo Gradska uprava koja je za devet meseci saldo uvećala za čak 5,5 miliona evra!

Elektroprivreda Srbije od 20 javnih i državnih preduzeća na dan 9. septembra potražuje čak 18,6 milijardi dinara, odnosno blizu 170 miliona evra, piše "Blic". Trošenje struje na veresiju nije prestalo, iako je MMF tražio u prethodnom aranžmanu da se to zaustavi. To je nešto manje nego u istom periodu prošle godine, kada su ove kompanije dugovale oko 22 milijarde dinara. 

Dug kragujevačke Energetike 1. januara ove godine iznosio je oko 1,31 milijardu dinara, a 9. septembra 1,38 milijardi (Detaljno u tabeli).

Ono što "upada u oči" jeste dug Gradske uprave Kragujevac. U prvi dan ove godine Grad je EPS-u dugovao 186,5 miliona dinara, a 9. septembra čak 839,8 miliona dinara, što je oko 5,5 miliona evra više!

Iz Gradske uprave do objave ovog teksta nisu našli za shodno da odgovore na pitanje portala InfoKG zbog čega se dug toliko uvećao.

Autor: InfoKG; BLIC

Izvor: InfoKG; BLIC