InfoFoto: Arhiva - Ilustracija

Zatvaraju se brojne ulice i zabranjuje parkiranje zbog održavanja 11. Kragujevačkog polumaratona: Evo na kojim lokacijama

Autor: InfoKG
09:30 | Subota, 30 09 2023

Zbog održavanja 11. Kragujevačkog polumaratona, sutra u periodu od 6 do 15 časova, uvodi se privremeni režim saobraćaja u pojedinim delovima grada, a na snazi će biti i zabrana parkiranja u pojedinim ulicama.

Privremni režim saobraćaja uvodi se u nedelju od 7 do 15 časova. 

Zatvaraju se sledeći potezi za saobraćaj:

- Ulica 27. marta (celom dužinom)
- Ulica Nikole Pašića (od ulice 27.marta do ulice Dr Zorana Đinđića)
- Ulica Dr Zorana Đinđića (celom dužinom)
- Ulica Save Kovačevića (od ulice Dr Zorana Đinđića do „Krsta“)
- Ulica Kralja Petra I (od nove pošte do „Krsta“)
- Ulica Lepenički bulevar (od Zastavinog solitera do ul. Grada Sirena)
- Ulica Dr Zorana Đinđića biće zatvorena za saobraćaj celom dužinom u periodu od 07:00 do 15:00 časova.

Zabranjuje se parkiranje u ulicama Save Kovačevića, Kralja Petra I i Dr Zorana Đinđića na delu gde se prostire trasa polumaratona u periodu od 07:00 do 15:časova.

U istom periodu autobusi javnog gradskog prevoza putnika biće usmereni na sledeći način:

Vozila na linijama sa oznakom 1, 10 i 24 biće usmerena iz ulice Kneza Mihaila u Kosovsku ulicu, zatim u ulicu Stojana Protića, Dragoslava Srejovića i dalje registrovanom trasom, a u povratku će koristiti izmenjenu trasu obrnutim redosledom. 

Vozila na linijama sa oznakom 2 i 3 iz pravca Aerodroma biće usmereni iz ulice Milentija Popovića u ulicu Radoja Domanovića, Bulevar kraljice Marije, Dimitrija Tucovića, Gružansku, Kneza Mihaila, Kosovsku i dalje registrovanom trasom, a iz pravca Ždraljice iz Kosovske ulice u ulicu Kneza Mihaila, Gružansku, Dimitrija Tucovića, Bulevar kraljice Marije, Radoja Domanovića, Milentija Popovića i dalje registrovanom trasom.

Vozila na liniji sa oznakom 4 biće usmerena iz ulice Vojislava Kalanovića u ulicu Dragoslava Srejovića, Stojana Protića, Kosovsku, Kneza Mihaila, Kneza Miloša, Daničićevu i dalje registrovanom trasom, pa iz ulice Kneza Mihaila u Kosovsku, Stojana Protića, Dragoslava Srejovića i dalje registrovanom trasom.

Vozila na linijama sa oznakom 5, 16, i 25 biće usmerena iz ulice Kraljevačkog bataljona u Bulevar kraljice Marije, zatim u ulicu Radoja Domanovića, Milentija Popovića i dalje registrovanom trasom, a u povratku će koristiti izmenjenu trasu obrnutim redosledom.

Vozila na linijama sa oznakom 6, 7 i 610 biće usmerena iz ulice Vojislava Kalanovića u ulicu Dragoslava Srejovića, Stojana Protića, Kosovsku, Kneza Mihaila i dalje registrovanom trasom, a u povratku iz ulice Kneza Mihaila u Kosovsku, Stojana Protića, Dragoslava Srejovića i dalje registovanom trasom.

Vozila na liniji sa oznakom 8 biće usmerena iz pravca Bagremara iz Bulevara kraljice Marije u ulicu Dimitrija Tucovića, Gružansku, Kneza Mihaila, Kosovsku, Stojana Protića, Dragoslava Srejovića i dalje registrovanom trasom, a u povratku iz Dragoslava Srejovića u ulicu Milice Miljojković, Miodraga Vlajića Šuke, Save Kovačevića, Grada Sirena i dalje registrovanom trasom.

Vozila na liniji sa oznakom 9 biće usmerena iz ulice Kneza Mihaila, Kosovske, Stojana Protića, Dragoslava Srejovića, Milice Miljković, Miodraga Vlajića Šuke, Save Kovačevića i dalje registrovanom trasom, a u povratku će koristiti izmenjenu trasu obrnutim redosledom.

Vozila na liniji sa oznakom 11 kretaće se iz ulice Šumadijske u ulicu Braće Poljakovića, Vojislava Kalanovića, Dragoslava Srejovića u ulicu Milice Miljojković, Miodraga Vlajića Šuke, Save Kovačevića, Grada Sirena i dalje registrovanom trasom, a u povratku iz ulice Kneza Mihaila u Kosovsku, Stojana Protića, Dragoslava Srejovića do Šumadijske ulice.

Vozila na liniji sa oznakom 12 kretaće se iz ulice Miodraga Vlajića Šuke ka ulici Milice Miljojković, zatim Dragoslava Srejovića, Stojana Protića, Kosovskom, Kneza Mihaila i dalje registrovanom trasom.

Vozila na liniji broj 13 i 26 biće usmerena iz ulice Kneza Mihaila u Kosovsku ulicu i dalje registrovanom trasom. 

Vozila na liniji sa oznakom 15 biće usmerena iz ulice Kraljevačkog bataljona u Bulevar kraljice Marije, Radoja Domanovića, Kralja Milana IV i dalje registrovanom trasom, a u povratku će koristiti izmenjenu trasu obrnutim redosledom.

Vozila na liniji sa oznakom 17 biće usmerena iz Kosovske ulice u ulicu Kneza Mihaila, Gružansku, Dimitrija Tucovića, Bulevar kraljice Marije, Kralja Milana IV i dalje registrovanom trasom, a u povratku će koristiti izmenjenu trasu obrnutim redosledom.

Vozila na liniji broj 18 biće usmerena iz Kneza Mihaila u Kosovsku ulicu, zatim Stojana Protića, Dragoslava Srejovića, Milice Miljojković, Miodraga Vlajića Šuke, Save Kovačevića i dalje registrovanom trasom.

Vozila na liniji sa oznakom 19 biće usmerena iz ulice Kneza Mihaila u Kosovsku ulicu, Stojana Protića, Dragoslava Srejovića, Milice Miljojković, Miodraga Vlajića Šuke i dalje registrovanom trasom. Vozila na gore pomenutim trasama će koristiti postojeća (registrovana) autobuska stajališta.

Vozila na liniji sa oznakom 601 kretaće se iz Šumadijske ulice u ulicu Braće Poljakovića, Vojislava Kalanovića, Dragoslava Srejovića, Stojana Protića i dalje registrovanom trasom, a u povratku iz Kosovske ulice u ulicu Stojana Protića, Dragoslava Srejovića do Šumadijske ulice.

Vozila na liniji sa oznakom 604 kretaće iz Šumadijske ulice u ulicu Braće Poljakovića, Vojislava Kalanovića, Dragoslava Srejovića u ulicu Milice Miljojković, Miodraga Vlajića Šuke, Save Kovačevića, Grada Sirena i dalje registrovanom trasom, a u povratku će koristiti izmenjenu trasu obrnutim redosledom.

Vozila na liniji sa oznakom 606, 608, 609 i 611 biće usmerena iz ulice Vojislava Kalanovića u ulicu Dragoslava Srejovića, zatim u ulicu Milice Miljojković, Miodraga Vlajića Šuke, Save Kovačevića, Grada Sirena i dalje registrovanom trasom, a u povratku će koristiti izmenjenu trasu obrnutim redosledom.

Privremena izmena režima saobraćaja biće realizovana uz neposrednu asistenciju MUP- a SPI Kragujevac i sopstvenom redarskom službom.

Ukoliko bude bilo potrebno biće preduzete i dodatne mere radi zaštite svih učesnika u saobraćaju.

Zabrana parkiranja na opštim parkiralištima u nedelju od 6 do 14 časova.

Parkiranje će biti zabranjeno na sledećim lokacijama:

-    u ulici Kralja Petra I ( od “Krsta“ do Višnjićeve ulice) 
-     na delu ulice Save Kovačevića (od ulice Dr Zorana Đinđića do ulice Kralja Petra I) 
-     na delu ulice Dr Zorana Đinđića (od Lepeničkog bulevara do ulice Nikole Pašića) 
-     na delu ulice Nikole Pašića ( od ulice 27. marta do ulice Dr Zorana Đinđića)  
-     ulica 27.marta (celom dužinom) 
-     Lepenički bulevar (od „Zastavinog“ solitera do „Metro -a“)

U pomenutom terminu, korisnicima parkirališta biće na raspolaganju posebna parkirališta „Robna kuća“ i „Skupština grada“.

Iz JKP “Šumadija“ apeluju na sve korisnike da imaju razumevanja i blagovremeno izmeste svoja vozila sa pomenutih parking mesta kako naležna služba JKP Šumadija Kragujevac ne bi imala obavezu intervencije specijalnim „pauk“ vozilom.