Info

ZLATNI INDEKSI uručeni na Ekonomskom fakultetu (FOTO)

Autor: Jovana Mladenović
11:30 | Petak, 18 09 2020

U amfiteatru Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu održana je svečanost povodom pedesetogodišnjice od upisa na fakultet generacije studenata 1969/1970. 

Uz državnu i akademsku himnu i minut ćutanja za sve preminule studente ove generacije, svečanost je otvorio Ljubinko Mijaljević, jedan od studenata  pomenute generacije. Pisutnima su se potom obratili dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu, prof. dr Petar Veselinović, predsednik Alumni kluba i redovni profesor Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, prof. dr Goran Petković i dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu, u periodu od 1998. do 2000. godine i pripadnik ove generacije studenata, prof. dr Milica Vujičić. 

Na svečanosti su dodeljeni zlatni indeksi i publikacije koje su ovim povodom štampane, kao i brojne plakete i zahvalnice. 

Generacija studenata upisanih 1969/1970. godine pripadala je jednoj od najuspešnijih generacija studenata Ekonomskog fakulteta, koja je imala značajnu ulogu u privrednom, političkom i društvenom životu kako Kragujevca, tako i čitave Republike Srbije. Ova generacija studenata Ekonomskog fakulteta iznedrila je četiri doktora ekonomskih nauka, veliki broj profesora visokih i srednjih škola, zapažene rukovodioce i menadžere u oblasti proizvodnje, trgovine, bankarstva, osiguranja i  državne administracije. Pored navedenih poslova i funkcija, značajan broj pripadnika ove generacije studenata bili su ugledni privatni preduzetnici, odnosno vlasnici uspešnih privatnih firmi i agencija.

Galerija slika