Info

Značke i zahvalnice otadžbine za dobrovoljno služenje vojnog roka, među isluženicima i dve dame

Autor: Jovana Mladenović
12:00 | Subota, 09 11 2019

Vojnim obveznicima koji su završili dobrovoljno služenje vojnog roka u periodu od 1. septembra 2018. do 28. februara 2019. godine uručene značke i zahvalnice otadžbine za uspešno savladanu obuku.

Značke i zahvalnice otadžbine za uspešno savladanu obuku i završeno dobrovoljno služenje vojnog roka dobilo je devet lica, među kojima su i dve dame. U ime Ministarstva odbrane Republike Srbije uručio ih je načelnik Centra Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Kragujevac, potpukovnik Jovica Stanković.

"Prijavljivanjem za dobrovoljno služenje vojnog roka ušli ste u stroj naših slavnih vojskovođa i naših vojnika koji su se borili za slobodu koju danas imamo. Stekli ste znanja i veštine koji će vam koristiti da se čvršće i sposobnije borite sa svim situacijama u privatnim životima, ali i da sutra možete da pomognete sebi i sugrađanima, uzmete oružje i borite se za svoju zemlju", rekao je potpukovnik Stanković, čestitajući isluženicima uspešno završeno dobrovoljno služenje vojnog roka.

On je podsetio da je dobrovoljno služenje vojnog roka zakonska kategorija koja pruža mogućnost mladom čoveku da se odluči da li želi ili ne želi da služi vojni rok sa oružjem. U svakom uputnom roku se na nivou Šumadijskog upravnog okruga, prema rečima potpukovnika Stankovića, povećava broj mladih koji žele da služe vojni rok, a po dobijenom sertifikatu o uspešno završenoj obuci oni se i mnogo brže zapošljavaju kao vojnici po ugovoru u jedinicama Vojske Srbije.