KulturaFoto: Ilustracija - Facebook/Udruženje za društveni razvoj mladih "Interaktiv"

“Ilindan u Kragujevcu” u Velikom parku

Autor: Branko Vukašinović
15:00 | Sreda, 01 08 2018

Manifestacija “Ilindan u Kragujevcu” biće održana sutra od 18 časova na otvorenoj sceni u Velikom paku. Publici će se predstaviti Kulturno umetničko društvo “Lepenica”, Pevačka grupa “Studenac”, kao i grupa mladih iz  Italije, Turske, Srbije, Amerike, Rusije i Slovačke. 

Kulturno umetničko društvo “Lepenica” i Pevačka grupa ovdašnjeg Studentskog kulturnog centra “Studenac” izvešće igre i pesme iz Srbije. Grupa mladih iz Italije, Turske, Srbije, Amerike, Rusije i Slovačke predstaviće svoje tradicionalne igre i pesme. U završnici manifestacije nastupiće bend koji će izvesti izvorne i narodne srpske pesme.

Manifestacija je besplatna, pozivamo Vas da ispratite i podržite inicijativu da se očuva kultura i tradicija Srbije, uz promociju kulture i tradicije zemalja, učesnika kampa United in Diversity #2 tokom koga su volonteri spremili igre i pesme iz svojih zemalja, a koje će prikazati publici u Kragujevcu i pomovisati interkulturalnost”, poručuju iz Udruženja “Interaktiv”.

“Ilindan u Kragujevcu” organizuje Udruženje za društveni razvoj mladih “Interaktiv”, pod pokroviteljstvom lokalne samouprave, Mladih istraživača Srbije i Ministarstva omladine i sporta.