KulturaFoto: Marko Milovanović - Foto Mira

InfoKG vas vodi u POZORIŠTE

Autor: InfoKG
11:00 | Subota, 10 09 2022

Portal InfoKG čitaocima je poklonio 3x2 ulaznice za predstavu za predstavu "Ja od jutra nisam stao", koja je na repertoaru Knjaževsko-srpskog teatra večeras od 20 časova.

Dobitnici karata su Jelena Koracevic, Mirko Marić i Kristina Radisavljević. 

Ulaznice se preuzimaju 15 minuta pre početka predstave na biletarnici Teatra.

O predstavi "Ja od jutra nisam stao"

Predstava "Ja od jutra nisam stao", rađena je po tekstu Une Vizek, a u režiji Slađane Kilibarde.

U predstavi igraju: Miloš Krstović, Dušan Stanikić, Čedomir Štajn, Nikola Milojević, Isidora Rajković i Sanja Matejić.

Pored režije, Slađana Kilibarda je zadužena i za adaptaciju teksta, vizuelni identitet i izbor muzike. Scenografiju potpisuje Ana Kolbjanova, kostim Jelena Janjatović, koreografiju Sandra Paunovski, a dizajn svetla Radomir Stamenković. Asistent režije je Marija Rakočević, a muzički saradnik Dragoslav Tanasković Trnda.

Rediteljka Slađana Kilibarda je već poznata kragujevačkoj publici po predstavama ”Moje bivše, moji bivši“ D. C. DŽeksona i „Ko nema u vugla, gugla“ Petre Cicvarić. Na radost publike obe predstave su se zadržale na repertoaru i donele nagrade kragujevačkom teatru na brojnim festivalima.

Reč pisca:

Kad pričamo o problemima, uvijek pričamo iz vlastite perspektive. No, svijet iz žablje i ptičje perspektive ne izgleda ni slično, zar ne? Zato nam se često čini da pričamo drugim jezicima. Odavno se zna - da bismo shvatili tuđe stajalište trebamo stati na tuđe mjesto. Tek promjenom, zamjenom, preokretanjem vrijednosti, prava i odnosa moći, možemo naslutiti to tuđe mjesto i razmisliti kako je biti onaj drugi. Što god da vidimo, gledajući naopačke, sigurno neće biti isto kao što gledamo inače. No, jedno će se, nadam se, vidjeti iz svakog ugla – bio netko muškarac ili žena, lav ili tigar, ptica ili žaba - moć je svima jednako mila, i kad je se jednom dočepaju, ne puštaju je lako, jer lako se na moć naviknuti. - Una Vizek.