KulturaFoto: Jovan Živanović/GTO Kragujevac

"Kragujevac u budućnosti treba da učvrsti poziciju regionalnog centra kulture"

Autor: InfoKG
12:00 | Utorak, 21 12 2021

Javna rasprava o Nacrtu Plana razvoja kulture grada Kragujevca za period 2021-2025 godine održana je u zgradi Gradske uprave, u prisustvu predstavnika gradskih institucija kulture.

Naša vizija je da Kragujevac u budućnosti treba da učvrsti poziciju regionalnog centra kulture, da bude prepoznat u širim okvirima po važnoj, zavičajnoj ulozi u stvaranju ustanova, institucija i organizacija kulture, da bude domaćin brojnim gostima iz zemlje i inostranstva sa razvijenijom kulturnom i turističkom infrastrukturom, rekao je tom prilikom Miljan Bjeletić, gradski većnik za kulturu.

Neki od najvažnijih ciljeva na kojima se zasniva ovaj dokument su podsticanje uloge kulture u razvoju grada, razvoj kadrova i infrastrukture i međunarodna saradnja u oblasti kulture. Na nivou posebnih ciljeva postavljeni su indikatori što će omogućiti praćenje nivoa realizacije Plana razvoja kulture grada Kragujevca. Plan je posebno usmeren ka mladima, ka deci, udruženjima građana sa kojima imamo sve intenzivniju saradnju, udruženjima osoba sa invaliditetom, pojasnio je Bjeletić.