Kultura

Melodije turkijskog sveta u Kragujevcu (FOTO)

Autor: Jovana Mladenović
12:30 | Ponedeljak, 16 12 2019

U okviru obeležavanja desetogodišnjice rada Institiuta Junus Emre, u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji priređen je koncert Melodije turkijskog sveta, kojem su, između ostalih prisustvovali ambasadori Turske Tanžu Biligič i Kazahstana Gabit Sizdikbekov. Publika je bila u prilici da vidi razne plesove i koreografije i čuje instrumente poput kamanče, dombre, baglamu, kirgistanski komuz.

Koncert "Melodije turkijskog sveta" održan je u organizaciji Međunarodne organizacije trukofone kulture Turskoj, a uz podršku grada Kragujevca, Kancelarije za mlade i Muzičkog centra.

"Odnosi između naše dve zemlje su na jako visokom nivou i želimo da tako nastavimo i dalje. Imamo izuzetnu saradnju sa gradom Kragujevcem i Kancelarijom za mlade, već smo pokrenuli kurs turskog jezika, a voleli bi da vidimo i Kragujevačne u Turskoj", rekao je Fahri Akdogan direktor Instituta Junus Emre.

Publika je bila u prilici da vidi razne plesove i koreografije, kao i da čuje instrumente poput kamanče iz Azerbejdžana, dombre iz Kazahstana, kirgistanski komuz i tursku baglamu.

Galerija slika