Kultura

Miks američke i balkanske muzike: Katarina Pejak u SKC-u

Autor: Jovana Mladenović
17:00 | Sreda, 12 10 2016

Katarina Pejak, kantautorka, pevačica i pijanistkinja koja trenutno živi i radi u Nešvilu (Tenesi, SAD), nastupiće sutra od 21 sat u SKC-u.

Njena muzika se zasniva na tradicijama američke muzike (bluz, kantri, soul, džez), koje ona filtrira kroz svoje balkansko poreklo i klasično muzičko obrazovanje. Katarina je deset godina učila klasični klavir u muzičkoj školi „Mokranjac“ pre nego što će započeti studije na „Berklee“ koledžu u Bostonu, na odseku „Songwriting“. Diplomirala je na Berkliju 2014. godine, a iste godine je i primila nagradu katedre za „songwriting“ („Songwriting Achievement Award“).

Katarinina dosadašnja dostignuća ukljčuju sviranje sa svetski poznatim bluz muzičarima kao što su Roni Erl i Ana Popović, rad sa mladim polaznicima letnjeg programa na Berkliju (mentor na „Songwriting week“ – nedelji posvećenoj pisanju pesama), kao i brojne nastupe u Americi i na našem podneblju.

Sa Katarinom nastupaju: Bratislav Radovanović (Fish in Oil), Branislav Radojković (Naked, Fish in Oil) i Slaven Ljujić (Vinx, Larry Watson).

Cena ulaznice je 300 dinara.