KulturaFoto: kragujevac.rs

Otvorena izložba “Ana Frank – istorija za sadašnjost” u Skupštini grada

Autor: Branko Vukašinović
14:30 | Četvrtak, 16 11 2017

Izložba “Ana Frank – istorija za sadašnjost” otvorena je sinoć u Svečanom salonu Skupštine grada. Izložba, kroz 32 panoa, donosi priču o sudbini Ane Frank, jevrejske devojčice koja je život izgubila u logoru u Drugom svetskom ratu. Kragujevčani će biti u prilici da izložbu pogledaju do 23. novembra svakim danom od 8 do 18 časova u Skupštini grada Kragujevca. Ulaz je besplatan.

Kroz izložbu zainteresovane grupe đaka sprovode obučeni vršnjački vodiči koji su prošli pripremni trening Otvorene komunikacije, a ovaj zadatak će u Kragujevcu imati učenici Druge kragujevačke gimnazije. Naša je želјa da pokažemo da istorija može da se sagleda na drugi način ali i da se otvore nova pitanja. Izložba je prvenstveno posvećena učenicima osnovnih i srednjih škola”, rekao je profesor Druge kragujevačke gimnazije i lokalni koordinator izložbe, Ivan Karadarević. 

Putujuća izložba „Ana Frank – istorija za sadašnjost“ do sada je obišla više od 300 lokacija u celom svetu, a u Srbiju je došla u sklopu projekta „Historija, Istorija, Povijest – lekcije za sadašnjost“. Izložbu u Kragujevcu organizuje Edukativna debatna mreža Otvorena komunikacija u saradnji sa Kućom Ane Frank iz Holandija, Drugom kragujevačkom gimnazijom i lokalnom samoupravom.