KulturaFoto: Pozorište za decu

Predstava "Petar Pan" u Pozorištu za decu

Autor: Branko Vukašinović
09:00 | Petak, 29 11 2019

Predstava "Petar Pan", po romanu Džejmsa Metjua Barija, u adaptaciji i režiji Miloša Milovanovića, biće izvedena sutra od 12 časova u Pozorištu za decu.

U radu na predstavi "Petar Pan" bavili smo se temom bezuslovne ljubavi i žudnjom da se ona pronađe. Da li je takva ljubav zaista ostvariva, ili nju može da oseti samo jedna osoba – majka? Snaga bezrezervne majčinske ljubavi je jedan od najdominantnijih motiva u romanu, a sam pisac je naziva "najuzvišenijom emocijom". Iako je bajkoviti sloj priče ono što prvo asocira na "Petra Pana", ako se zagledamo između svih tih vila, gusara i izgubljenih dečaka, shvatićemo jasno poruku koju je pisac hteo da nam prenese, a to je da nam je svima potreban neko ko će nas uvek voleti, i onda kada smo "veseli i nevini", i onda kada smo "pomalo sebični””, kaže reditelj predstave Miloš Milanović.  

Uloge tumače Petar Lukić, Milica Redžić Vulević, Vladimir Đoković, Nevena Brzaković, Milomir Rakić, a u predstavi učestvuju i najmlađi članovi dramskog studija "Petar Pan".

Dizajn lutaka i kostima delo je Ane Kolbjanove, sa kojom je dizajn scenografije uradio Miloš Milovanović, za tehničko rešenje i izradu lutaka bio je zadužen i Aleksandar Lekić, a za izradu kostima Mirjana Dopuđa. Autor muzika je Vuk Spasić, sa njim je aranžirao Aleksandar Pejčić, dok se grafičkim oblikovanjem bavio Dejan Petrović. Scenografiju su izradili Rade Krstić, Aleksandar Lekić i Mirko Đurić.