KulturaFoto: facebook/studentskopozoristepale

Predstava Studentskog pozorišta Pale "Kafana bluz" u Domu omladine

Autor: Jovana Mladenović
16:00 | Sreda, 04 09 2019

Predstava Studentskog pozorišta Pale pod nazivom "Kafana bluz" biće odigrana sutra od 20 sati na sceni "Slavica Slaja Urošević" u Domu omladine.

Režiju za ovaj komad potpisuju Jovana i Nemanja Kostić. Igraju: Veljko Đoković, Nemanja Popović,Tanja Kenjić,Tijana Pelemiš, Sonja Knežević, Isidora Davidović i Mladenka Marković.

„Kafana bluz“ je mali komad nastao iz kućne radinosti, koji je sa mnogo ljubavi, strpljenja i predanosti kompletne ekipe koja ga je radila, donešen na repertoar Studentskog pozorišta Pale. U pitanju je poetsko-muzičko-plesni kolaž sa melanholičnim bekgraundom u kome su poezija, monolozi i muzika dramatizovani na način da jasno podcrtavaju fabulu cijele priče. Kabare u svoja tri čina oslikava rat, boemiju i ljubav. Bježeći od klasičnog kabaretskog pristupa režiseri su pokušali da adaptaciju prikažu podjednako i kao kabare, ali i kao klasični dramski tekst. Rađena je po tekstovima velikana svetske i srpske književnosti kao što su Borhes, Petrović, Kapor, Vasiljev i mnogi drugi, uz bogatu muzičku podlogu.