Kultura

Premijera predstave "U stvari, teatar" za Dan kragujevačkog pozorišta

Autor: Jovana Mladenović
16:22 | Sreda, 10 02 2016

Dan Knjaževsko srpskog teatra, 15. februar, i ove godine biće svečano obeležen dodelom nagrada ovog pozorišta i premijerom predstave "U stvari, teatar" za koju režiju potpisuje Andrea Ada Lazić.

Publika će na sceni imati priliku da vidi dve sjajne glumice, Nadu Jurišić i Jasminu Dimitrijević, a komad je zapravo predstava u predstavi, jer se radnja događa upravo tokom probe za jednu pozorišnu predstavu. Rediteljka je smatrala da bi baš to bilo zanimljivo izvesti za Dan teatra, a drugi, važniji povod je svojevrsno ukazivanje časti Nadi Jurišić koja će dobiti i jednu od prestižnih nagrada Knjaževsko srpskog teatra. Takođe, ovo će biti velika i lepa uloga za Jasminu Dimitrijević, objasnila je Ada Lazić za InfoKG.

andrea lazićNa sceni će se naći dve glumice u situaciji prve probe. To je prilika da se "ogole" dešavanja koja prate pripremu svakog pozorišnog komada. "Svašta se dešava dok se pravi predstava. Svako unosi deo sebe, glumci na probe dolaze sa svojim problemima... Na premijeri sve izgleda sjajno i savršeno, ali iza scene je daleko od toga", kaže rediteljka.

Tekt, koji potpisuje Dragana Bošković, nije osavremenjen, ali je "obrnut" u odnosu na francuski tekst. Aktuelan je u svakom slučaju i verno prikazuje ono što se dešava daleko od očiju publike.

Rediteljka kaže da iz saradnje sa Knjaževsko srpskim teatrom nosi najlepše utiske. "Divno je raditi sa Nadom i Jasminom jer su sjajne partnerke na sceni, dobro funkcionišu i atmosfera je božanstvena, pravi zen u saradnji", opisuje Ada. Kaže da je i od direktora Voje Lučića ona, kao i cela ekipa, dobila najveću moguću podršku, strpljenje i razumevanje, te da bi volela da se saradnja ne završi samo na ovoj predstavi, već da se produži i na buduće projekte.

Premijera predstave "U stvari, teatar" biće upriličena na Sretenje, 15 februara, u 20 časova na sceni Joakim Vujić.