Kultura

Promocija filma „Moja Srbija na znakovnom jeziku 2“ u Iskri

Autor: Jovana Mladenović
09:00 | Četvrtak, 30 01 2020

Promocija filma pod nazivom „Moja Srbija na znakovnom jeziku 2“, kao i dva promo spota - „Lapovo na znakovnom jeziku“ i „Rača na znakovnom jeziku“, biće upriličena sutra od 11 sati u Centru za sport i rehabilitaciju oosba sa invaliditetom Iskra.

Udruženje gluvih i nagluvih Šumadijskog okruga je od oktobra do decembra 2019. godine realizovalo projekat „Moja Srbija na znakovnom jeziku 2“, sa ciljem da se na znakovnom jeziku promovišu turizam, kultura i etno nasleđe u Srbiji. U okviru ovog projekta amateri fotografi i snimatelji sa oštećenjem sluha su uradili katalog sa fotografijama svih mesta i promo film „Moja Srbija na znakovnom jeziku-2“, gde su promovisani Mokra Gora i Drvengrad, Šarganska osmica, Zlatibor, Sirogojno, Stopića pećina, selo grnčarije Zlakusa, Ovčar i Kablar, Resavska pećina, Manasija, vodopad Veliki Buk, Borač i Borački krš, Gruža, Topola, Oplenac i Kragujevac.

Takođe, u 2019. godini, urađena su dva promo spota: „Lapovo na znakovnom jeziku“, u projektu „Afirmacija i unapređenje položaja gluvih i nagluvih u Lapovu“ i „Rača na znakovnom jeziku“, u projektu „Unapređenje položaja gluvih i nagluvih u Rači“.

Ovaj inovativni projekat je podržan od strane Gradske uprave za zdravstvenu i socijalnu zaštitu Kragujevca.