Kultura

"Simfonija za Evu": Premijera ljubavne komedije sa obiljem crnohumornih momenata

Autor: Jovana Mladenović
09:00 | Sreda, 05 07 2017

Predstava "Simfonija za Evu", u režiji Dušana Stanikića, premijerno će biti prikazana večeras od 20 časova u Knjaževsko-srpskom teatru. 

U komadu igraju Sanja Matejić, Zdravko Maletić i Mladen Knežević. Muziku potpisuju Boža Friedman i Boki Ilić, a produkciju radi Agencija za informisanje i organizaciju umetničkih programa „Pixel 360“.

Komad se temelji na duhovito pisanom tekstu i brzoj izmeni replika u neprekidnim glumačkim nadmetanjima. Priča, zaplet i rasplet razvijaju se iz nametljive karakteristike glavnog lika, zgodne žene Eve, čija je opsesija biti u centru pažnje svakog muškarca. Njenog supruga su godine zajedničkog života naučile da je bolje distancirati se od nje i sačuvati zdrav razum. Međutim, u Evinom životu pojavljuje se i drugi muškarac koji se u početku trudi da odoli njenoj nametljivoj prisutnosti, no, kako predstava odmiče, polako popušta pritiscima i posve se prepušta njezinim čarima te se u nju i zaljubljuje.

U nizu peripetija koje uslede, pa sve do neočekivanog kraja, njih troje se naizmienično vole i mrze, zbližavaju i udaljavaju, na razne uvrnute načine tipične ljubavne komedije koja obiluje crnohumornim momentima.