KulturaFoto: Jovan Živanović/GTO Kragujevac

Sopran Milena Damnjanović laureat Internacionalnog takmičenja “Radmila Bakočević”

Autor: Branko Vukašinović
13:40 | Utorak, 29 05 2018

Laureat prvog Internacionalnog takmičenja solo pevača “Radmila Bakočević” je sopran Milena Damnjanović, studentkinja Fakulteta muzičke umetnosti Univerziteta u Beogradu. Primadoni Radmili Bakočević tokom manifestacije Univerzitet u Kragujevcu dodelio je nagradu za životno delo.

Rezultate takmičenja u svim kategorijama možete pogledati OVDE.

Na takmičenju je učestvovalo više od 50 solo pevača iz Rusije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije, a odluku o najboljima doneo je međunarodni žiri.

Muzičko udruženje “Arhangeli Srbija” organizovalo je ovo takmičenje u saradnji sa Univerzitetom u Kragujevcu, Muzičkim centrom, Centrom za negovanje tradicionalne kulture “Abrašević”, Filološko-umetničkim fakultetom, pod pokroviteljstvom lokalne samouprave. 

Internacionalno takmičenje solo pevača „Radmila Bakočevič“ osnovano je u godini jubileja, dva veka grada Kragujevca kao prve prestonice moderne Srbije i nosi ime po velikoj umetnici, pedagogu i profesoru emeritusu Univerziteta u Kragujevcu, osnivaču Studijske grupe, a kasnije i Katedre za solo pevanje Filološko-umetničkog falukteta u Kragujevcu, gde danas rade profesori iznedreni iz njene klase.