KulturaFoto: Ilustracija - Facebook/Skc Kragujevac

Tribina i koncert “Influences- uticaj britanske muzike u Srbiji“ u SKC-u

Autor: InfoKG
17:00 | Petak, 08 12 2017

Tribina i koncert “Influences- uticaj britanske muzike u Srbiji“ biće održani sutra od 21 čas u Kontakt galeriji Studentskog kulturnog centra. Ulaz na događaj je besplatan.

Kragujevac je važna tačka na mapi dešavanja ovog projekta, jer su upravo u našem gradu 1837. godine uspostavlјeni diplomatski odnosi Velike Britanije i Srbije. Ovom prilikom biće promovisano CD izdanje sa 15 numera britanske muzike koje su obradili, snimili i aranžirali bendovi iz Srbije i na taj način prikazali koja i kakva je muzika Velike Britanije oblikovala srpsku scenu.

Od prve invazije britanske muzike sa kraja pedesetih, Bitlmanije, gruvi šezdesetih, koloritnih sedamdesetih, rađanja panka, Kul Britanije i Britpopa pa do danas od 21 čas razgovaraju Saša Vujić (KBO!), Nenad Glišić (SKCKG) i Marko Jakovlјević.
Nakon toga, od 22 časova nastupaju sastavi: SUS SNB (Skuplјeni na brzinu) TRNјE 3mačke100godina

Projekat Uticaji realizuje se u sklopu programa obeležavanja 180 godina diplomatskih odnosa UK i Srbije, a na tragu je nastupa brojnih popularnih britanskih bendova u Srbiji, kao i važnih snimaka koje su jugoslovenski i srpski bendovi napravili u Velikoj Britaniji. Nakon Beograda i Kragujevca, muzički karavan seli se u Niš 14. decembra i 16. decembra u Novi Sad.