KulturaFoto: kragujevac.ls.gov.rs

Veliko interesovanje za Matine za mlade u pozorištu

Autor: InfoKG
11:00 | Utorak, 20 02 2024

Kancelarija za mlade grada Kragujevca i Knjaževsko-srpski teatar treću godinu zaredom organizuju Matine za mlade, sa ciljem podizanje kulturne svesti kod mladih i vraćanje kulture odlaska u pozorište. Prvi ovogodišnji Matine organizovan je juče izvedbom predstave "Ko nema u vugla, gugla".

Učenici osnovnih i srednjih škola i studenti biće u prilici da jednom mesečno uživaju u pozorišnom repertoaru, a cena ulaznice za Matine je 200 dinara.  

„Matine za mlade“ je pre svega namenjen mladima sa ciljem da vratimo kulturu u pozorište i da im približimo pozorište na jedan drugačiji način. Broj posetilaca i zainteresovanost mladih iz godine u godinu raste što pokazuje da radimo pravu stvar, rekla je Marija Đoković, koordinatorka Kancelarije za mlade grada Kragujevca. 

Prema njenim rečima, ono što mladima privlači pažnju jeste da se mogu naći na sceni i učestvovati u predstavi. 

Pored osnovaca i srednjoškolaca iz Kragujevca, u jučerašnjem Matineu uživali su i učenici OŠ „Sveti Sava“ iz Kraljeva. 

Na prvom ovogodišnjem Matineu za mlade na repetroaru je bila predstava „Ko nema u vugla, gugla“, a reč je o romantičnoj komediji koja se bavi mladima, šta je to što ih zanima, uticaju moderne tehnologije na njih, njenih pozitivnim i negativnim stranama, a jedna od nezaobilaznih tema je i ljubav.