KulturaFoto: Dragan Vučković

"Ženidba i udadba" u KST-u

Autor: Jovana Mladenović
15:00 | Sreda, 21 10 2020

Komedija Jovana Sterije Popovića "Ženidba i udadba", nastala u režiji Jane Maričić, a u izvedbi glumaca Knjaževsko-srpskog teatra, biće odigrana sutra od 20 časova na sceni "Joakim Vujić".

Govoreći komadu „Ženidba i udadba“ rediteljka Jana Maričić ističe: „Humor i tragika Sterijinog dela su još raskošniji danas, kada su starosne granice za stupanje u brak pomerene, pa neretko odrasli ljudi u punoj snazi i dalje imaju čvrstu psihološku zavisnost od onemoćalih staraca. Ali šta god da je to što jednu porodicu spaja – međuzavisnost, glad, siromaštvo, muka, pa i mržnja – na samom zalasku mladosti ili u jesen života, utešno je i toplo ostati zajedno, pod istim krovom.“

U predstavi igraju Miloš Krstović, Katarina Janković, Nikola Milojević, Marina Stojanović, Milić Jovanović i Mina Stojković. Scenograf predstave je Veljko Stojanović, kostimograf Jelena Janjatović, lektor dr Radovan Knežević, a izbor muzike potpisuje rediteljka predstave.

Jana Maričić je rođena 1984. godine u Beogradu. Završila je pozorišnu i radio režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi prof. Slavenka Saletovića i Ive Milošević. Režirala je u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, Bitef Teatru, Pozorištu Boško Buha, Narodnom pozorištu Sombor, Narodnom pozorištu Kikinda. Osim pozorišta, režira i u drugim medijima.