SkverFoto: Printscreen - Twitter

MIA Jovanović ili Kalifa? Na lažnu vest o Kragujevčanki nasela i Zorica Brunclik

Autor: InfoKG
18:00 | Sreda, 17 02 2021

Društvenim mrežama je prethodnih dana kružila vest da je Mia Jovanović iz romskog naselja u Kragujevcu osvojila prvo mesto iz fizike na evropskom prvenstvu, a uz to je objavljena i fotografija na kojoj se navodno nalazi pomenuta devojka i postavljeno je pitanje: Zašto ni jedna televizija to nije objavila?

ŠTA JE MIM?
 
“Mim je viralni sadržaj koji se od korisnika do korisnika širi putem interneta. Najčešće se javlja u obliku slike sa dodatim tekstom, ali može biti i u obliku video-klipa, reči ili fraze. Može preneti bilo kakvu poruku, ironičnu ili sarkastičnu, i može predstavljati parodiju, šalu ili imati oblik društvene, političke ili bilo kakve druge kritike”, objavljeno je na sajtu wikipedia.org

Međutim, reč je o lažnoj informaciji, odnosno “mim-u”, a na objavljenoj fotografiji jeste Mia, ali ne Jovanović, nego Kalifa, koja je glumica filmova za odrasle. 

Pojedini su poverovali u ovu informaciju, a među njima je bila i estradna umetnica Zorica Brunclik. Ona je očigledno iz najbolje namere podelila ovu objavu na svom zvaničnom Instagram profilu, pa potom je ubrzo obrisala.  

Pevačicin post je, od trenutka objave do brisanja, postao viralan i predmet podsmeha na društvenim mrežama, pa se ona našla i na meti Tviteraša. 

Blic” je tim povodom kontaktirao pevačicu, ali je na celokupnu situaciju komentar imao njen partner Miroljub Aranđelović Kemiš.

"To je greška tima koji vodi njenu stranicu i odmah je obrisano sa profila", objasnio je Kemiš kratko za "Blic".

Inače, ovo nije prvi put da se na ovaj način šire lažne informacije društvenim mrežama, s obzirom na to da se dešava da se objave lažne informacije o uspesima ljudi, a da budu ilustrovane fotografijama glumaca iz filmova za odrasle. 

Izvor: InfoKG, Blic, Wikipedia i Twitter