SportFoto: kragujevac.rs

Biciklisti 16. tandem maratona krenuli put Mostara

Autor: InfoKG
15:45 | Sreda, 24 07 2019

Ispred Centra za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom Iskra danas je startovao 16. tandem biciklistički maraton Kragujevac-Užice-Višegrad-Sarajevo-Mostar 2019. Četiri etape puta tri tandem i 20 biciklista u pratnji stručne ekipe voziće preko 400 kilometara do pobratimskog grada Mostara. Poruka koju ova jedinstvena manifestacija biciklista oštećenog vida, slepih i slabovidih pronosi kroz gradove u Srbiji i BiH pored promocije sporta, zdravih stilova života, podrške osobama sa invaliditetom je prijatelјstvo.

Učesnike maratona, pored predstavnika lokalne samouprave, pozdravio je i Goran Nikolić, generalni sekretar Paraolimpijske akademije Junior i upravnik Centra Iskra, jedan od osnivača maratona. Paraolimpijac Nikolić prvi put ne vozi ove godine ali je svojim prijatelјima poželeo srećnu i bezbednu vožnju.

Ekipu od 20 biciklista čine rekreativci i takmičari, lјudi koji vole ovu manifestaciju, koji pedaliraju srcem i time daju veliki doprinos saradnji između dva zbratimlјena grada Kragujevca i Mostara”, rekao je Nikolić i uručenjem staklene makete bicikle predstavnicima zahvalio se Gradu Kragujevcu, kao generalnom pokrovitelјu manifestacije, i partnerima Crvenom krstu i Gradskoj agenciji za saobraćaj, koji su pozajmili kombi vozila za pratnju biciklistima.

Šesnaesti tandem maraton voze biciklisti iz Jagodine, Leskovca, Čačka, Kralјeva, Italije i Kragujevca.

Biciklisti se u Kragujevac vraćaju u ponedelјak, 29. jula, a u Mostaru će se susresti sa dugogodišnjim prijatelјima iz Sportskog saveza, članovima Udruženja skakača Mostari, a tradicionalno će prisustvovati na međunarodnoj sportskoj manifestaciji Skokovi sa starog mosta.

Pokrovitelјi tandem biciklističkog maratona su Ambasada BiH i gradovi kroz koje biciklisti prolaze, a podršku ovoj ideji od početka pružaju gradovi pobratimi Mostar i Kragujevac.