SportFoto: kragujevac.rs

Kragujevački biciklisti krenuli za Mostar

Autor: Branko Vukašinović
14:32 | Sreda, 26 07 2017

Tandem biciklistički maraton “Kragujevac - Mostar 2017“, 14. po redu, startovao je danas od Centra za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom “Iskra“. Ovogodišnji maraton vozi devetoro solo biciklista i jedan tandem, koji će u Mostaru biti 29. jula na tradicionalnim visinskim skokovima u vodu sa Starog mosta.

Učesnici će preći trasu dugu oko 440 kilometara i napraviće kraće predahe u gradovima kroz koje prolaze, u Čačku, Užicu, Višegradu i Sarajevu. Ove godine, za raziku od prethodnih, učestvuju samo rekreativci, a ne i profesionalni biciklisti. Plan je da prvog dana ekipa iz Kragujevca stigne u Užicu, drugog u Višegrad, trećeg u Sarajevo i četvrtog dana do odredišta, tačnije do Mostara.  

Ovaj biciklistički maraton znači inkluziju, podršku, prijatelјstvo i sve ono što je lјudima potrebno - mnogo pozitivne energije. Tradicijom dugom 14 godina, on prati i spaja se sa tradicijom skakača sa visinskih skakaonica u Mostaru”, rekao je generalni sekretar PAK “Junior“ i jedan od biciklista, Goran Nikolić. 

Kragujevac neguje prijatelјske i pobratimske odnose sa Mostarom. Biciklistički maraton Kragujevac - Mostar traje i iz godine u godinu se razvija zahvalјujući Goranu Nikoliću, njegovoj istrajnosti i neiscrpnoj energiji. To se potvrđuje na specifičan, drugačiji način, povezujući lјude i ova dva grada”, rekao je pomoćnik gradonačelnika za sport, Nikola Urošević. 

Generalni sekretar PAK “Junior“, Goran Nikolić, je pre samog polaska za Mostar, pojedincima, udruženjima i institucijama koji pružaju podršku i pomoć, ne samo u organizaciji ove manifestacije već tokom čitave godine, uručio je poklone, priznanja i simbole maratona.

Maraton organizuju Paraolimpijska akademija “Junior”, pod pokroviteljstvom lokalne samouprave i Ambasade Bosne i Hercegovine u Srbiji.