SportFoto: FK Radnički 1923 - Privatna arhiva

“Crveni” na pripremama u Antaliji (FOTO)

Autor: InfoKG
11:00 | Utorak, 17 01 2023

Fudbaleri Radničkog 1923 su trenutno na završnim pripremama u Anataliji za nastavak sezone u Super ligi Srbije. Kragujevčani će u Antaliji boraviti do 25. januara i za to vreme će odigrati tri pripremne utakmice.

U Antaliju je otišlo 25 fudbalera i 10 članova stručnog štaba i sportskog sektora. “Crveni” su stacionirani u okviru sportskog kompleksa “Asterija Kremlin Palas”, koji poseduje šest terena sa prirodnom i jedan sa veštačkom podlogom, tako da izabranici trenera Dejana Joksimovića imaju adekvatne uslove za dalji rad na podizanju takmičarske forme.

Drugu godinu zaredom naš klub obavlja zimske pripreme van granica Srbije. Baš kao i prošle godine, i ovoga puta smo se odlučili da to bude Antalija, gde igrači imaju najbolje moguće uslove za završno tempiranje forme, počev od vremena, preko terena, pa sve do protivnika za odigravanje pripremnih utakmica. Stacionirani smo u okviru sportskog kompleksa “Asterija Kremlin Palas”, koji predstavlja najbolji mogući izbor kada je reč o odnosu između cene i kvaliteta smeštaja. Nadam se samo da će nas poslužiti vremenski uslovi, jer ovde ponekad zna da bude kišovito i vetrovito vreme, kao i da će nas mimoići neke ozbiljnije povrede“, ističe sportski direktor Slavko Perović.

Šef stručnog štaba Dejan Joksimović naglašava da je jako zadovoljan dosadašnjim delom priprema i da je desetodnevni boravak u Antaliji prilika da se nadogradi sve ono što je urađeno u proteklom periodu.

Ono što je najbitnije za ovaj period, to je da nije bilo nekih težih povreda. Radili smo pre svega na sticanju kondicije i usavršavanju našeg modela igre. Stigli smo da odigramo i dve kontrolne utakmice, sa Kolubarom i ekipom Mladosti iz Lučana, tako da smo sve u svemu ispunili sve ono što smo planirali u ovom delu priprema. U Antaliji nas očekuju tri jake provere i siguran sam da ćemo spremni dočekati početak prolećnog dela šampionata“, kaže Joksimović.

Ocenu minulog dela priprema dao je i novi kapiten Miloš Vidović, koji veruje da će ekipa nastaviti sa dobrim radom i tokom boravka u Antaliji i da će spremno dočekati nastavak prvenstva.

Mislim da je minuli deo priprema odrađen na najvišem mogućem nivou. Vidi se jedna želja i zajednički entuzijazam svih igrača za napretkom i daljim uigravanjem ekipe. Sigurno će nam prijati promena ambijenta i uslova za rad. Očekujem da ćemo se dobro spremiti za sve ono što nas očekuju u nastavku prvenstvene trke“, poručuje novi kapiten “crvenih”.

Predviđeno je da Kragujevčani tokom desetodnevnog boravka u Antaliji odigraju tri pripremne utakmice. Prvu, ujedno i najjaču proveru, fudbaleri Radničkog 1923 imaće danas, u duelu sa aktuelnim vicešampionom Mađarske Kišvardom. Za 20. januar predviđen je duel sa ruskim drugoligašem Jenisejom, dok će se 23. januara “crveni” sastati sa članom Premijer lige Kazahstana Kaisarom.

Nije isključeno da Kragujevčani tokom boravka u Antaliji odigraju još jednu kontrolnu utakmicu, ali to će u najvećoj meri zavisiti od vremenskih uslova u Srbiji i mogućnosti za generalnu probu koja je prvobitno planirana za 28. januar.

Ekspedicija kragujevačkog superligaša u Srbiju se vraća 25. januara, dok je početak prolećnog dela sezone u Super ligi Srbije predviđen za 4. februar. 

Izvor: FK Radnički 1923

Galerija slika